Directorul Teldrum, Petre Pitiș, locuiește în clădirea fostului Inspectorat Școlar al județului Teleorman
Ultima Ora Economic Justiție Politic Social

Directorul Teldrum, Petre Pitiș, locuiește în clădirea fostului Inspectorat Școlar al județului Teleorman

Șefii Teldrum sunt, practic, șefii județului. Și e suficient să vezi unde locuiesc și în ce condiții, pentru a înțelege că lor li se cuvine… cam tot ce le poftește inima, scrie liberinteleorman.ro. Dacă despre conacul lui Dragnea de la Alexandria s-au scris multe rânduri, despre locuințele slugilor lui credincioase se vorbește doar în șoaptă. Și după ce, acum câteva zile, vă arătam unde locuiește Marian Fișcuci, primul director al Teldrum, a venit astăzi rândul celuilalt om de încredere al lui Liviu Dragnea: Petre Pitiș.

Directorul Teldrum, Petre Pitiș, locuiește în clădirea fostului Inspectorat Școlar al județului Teleorman

Trebuie spus că Petre Pitiș a ales un loc mai central pentru a se bucura de banii pe care i-a primit din cea mai profitabilă afacere a Teleormanului, locuința acestuia situându-se în apropierea sediului PSD județean. Însă, și mai interesant e faptul că locuința lui Petre Pitiș de la Teldrum este fostul sediul al Inspectoratului Școlar Teleorman. Pentru că, de ce nu, dacă oamenii baronului vor să locuiască în foste instituții publice, ei n-au nimic altceva de făcut decât să-și exprime dorința.

Ca și colegul lui, Marian Fișcuci, Petre Pitiș e remarcabil prin discreție. În afara celor câteva instantanee pe care le-a bifat, fără voia sa, când a dat cu subsemnatul pe la DNA, există o singură fotografie de-a acestuia în presa locală, fotografie care a beneficiat și de consimțământul său. Pitiș vorbește puțin și, în general, nu simte nevoia să dea nimănui explicații. Cât timp îl are în spate pe Dragnea, el e liniștit. De asta și-a și consolidat afacerile în familie.

Una dintre legăturile lui cele mai interesante de afaceri ajunge până în Pitești, la firma X-Logistics Band Eurotrans, administrată din 2016 de o persoană tânără, care îi poartă numele, Pitiș Teodora. Născută în 1991, respectiva nu-i poate fi lui Pitiș decât fiică, căci ne îndoim că are nepoate majore, dar cine știe? Firma despre care discutăm a fost înregistrată în anul 2009, când fondatorii erau Petre Pitiș cu 90% din capital și Ion Daniel Mocanu, cu 10% din capital, acesta din urmă fiind desemnat administrator. Firma avea ca obiect de activitate transportul de mărfuri și servicii de mutare și avea sediul pe strada IG Valentineanu, nr.21 din Pitești. În 2012, sediul firmei se mută pe bulevardul Frații Golești din Pitești, iar în 2015 se schimbă obiectul secundar de activitate, adăugându-se foarte multe domenii, precum cultivarea leguminoaselor, extracția pietrișului, nisipului, argilei și caolinului, fabricarea de produse din carne, pâine, biscuiți, prăjituri, activități poștale, leasing autoturisme. Practic, un ghiveci interesant, din care nimeni nu mai înțelege nimic. Până în luna martie a anului 2016, când se Ion Mocanu se retrage din societate, Petre Pitiș devenind administrator cu drepturi depline.

Tot atunci, el schimbă domeniul principal de activitate al firmei în prelucrarea ceaiului și cafelei. În luna aprilie a anului 2016, Petre Pitiș o cooptează în firmă pe Teodora Pitiș, o tânără foarte interesantă, dacă îi privim pagina de socializare, mărind capitalul social cu 50 de lei. La nici două luni mai târziu, se cesionează 19 părți sociale de la Petre Pitiș de către Teodora Pitiș, care ajunge să aibă 96% din firmă, Petre Pitiș rămânând implicat cu 4%. Teodora este tot atunci numită administrator cu drepturi depline. Privind afacerile oamenilor lui Dragnea și felul în care acestea se adaptează noilor condiții, începem să înțelegem că avem în fața ochilor o caracatiță uriașă, pe care mintea noastră n-o poate cuprinde în toată oroarea ei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.