Dezvoltarea României continuă prin PNDL și noul program pentru satele românești!
Ultima Ora Politic

Dezvoltarea României continuă prin PNDL și noul program pentru satele românești!

La momentul actual, în județul Neamț, situația proiectelor finanțate prin PNDL I și II este următoarea: proiecte în derulare 151, proiecte finalizate 99 și proiecte contractate 109. Programul Național de Dezvoltare Locală dezvoltă România și, în plus, primarii beneficiază de o nouă oportunitate pentru comunitățile lor: bani de la bugetul de stat pentru finanţarea construirii, modernizării, reabilitării sau extinderii sistemelor de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale.

Fie că vorbim de modernizare de drumuri, alimentare cu apă potabilă, reabilitare și modernizare școli, construire ateliere școlare, construire grădinițe, înființare/extindere canalizare, construire poduri, amenajare sensuri giratorii ș.a.m.d., județul Neamț beneficiază de dezvoltare durabilă prin implementarea acestor proiecte.

PSD și-a asumat prin Programul de guvernare că ridică satul românesc și se ține de cuvânt, fiindcă peste 70% din suma alocată din acest program merge pe proiecte din mediul rural.

Mai mult, încă o dovadă a faptului că guvernul PSD – ALDE lucrează în interesul românilor și dorește să aducă toate localitățile/satele României la standardul european de civilizație o reprezintă suma de 10 miliarde de euro aprobată recent pentru satele României.

Astfel că, alături de PNDL, acest nou program derulat prin Fondul de Dezvoltare și Investiții accelerează schimbările în bine ale localităților țării, prin completarea tipurilor de investiții posibile și mai ales prin simplificarea procedurilor.

Practic, orice primar poate solicita, extrem de simplu, sprijin financiar atât pentru proiectele noi, cât și pentru cele începute, prin completarea / trimiterea doar a 2 documente (autorizația de construcție și proiectul tehnic).

Au prioritate extinderea rețelelor de curent electric, de gaz natural, de apă și canalizare, drumuri comunale, județene, străzi, poduri și pasaje. Se mai finanțează prioritar spitale județene, municipale, dispensare, centre medicale dar și școli, grădinițe, creșe ori campusuri școlare.

PNDL și noul program derulat prin Fondul de Dezvoltare și Investiții au un impact enorm în dezvoltarea comunităților românești și îmi doresc ca primarii din județul Neamț să profite și de această nouă oportunitate.

Continuăm să ridicăm România și să o așezăm pe locul pe care îl merită! România merită mai mult! Românii merită mai mult!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Alexandru Rotaru.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.