Aviz favorabil pentru prima de comercializare în agricultură pentru produsele românești
Dezvoltarea agriculturii ecologice. Subvenții acordate acestui sector
Ultima Ora Politic Social

Dezvoltarea agriculturii ecologice. Subvenții acordate acestui sector

Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu, susține continuarea dezvoltării agriculturii ecologice, având în acest sens o intervenție parlamentară legată de subvențiile acordate acestui sector important.

Parlamentarul social-democrat a salutat faptul că în ultimii ani ai guvernării PSD s-a manifestat o creștere a cererilor de acordare a subvenţiilor date pentru toate tipurile de agricultură ecologică.

„Dezvoltarea agriculturii ecologice constituie un segment extrem de benefic pentru România, iar interesul major al potenţialilor beneficiari ai subvenţiilor respective este îmbucurător. Aceste sume se acordă atât pentru înfiinţarea de culturi vegetale, cât şi pentru produse specifice apiculturii”, a apreciat Cristina Dinu, într-un document oficial trimis conducerii Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Deputatul social-democrat urmează să primească răspuns la următoarele aspecte sesizate: „1. Câte cereri de subvenţii pentru agricultura ecologică au fost înregistrate în ultimii trei ani, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Giurgiu?; 2. Care sunt condiţiile preconizate de reglementările româneşti pentru transformarea unei culturi sau a unui produs în categoria celor ecologice?”.

„Toate programele de revitalizare a agriculturii românești au avut un real succes în ultima perioadă, fapt ce confirmă justețea măsurilor luate de Guvernul PSD. Atât programul de susținere a cultivării tomatelor românești, cât cel al producției de usturoi, și schema de ajutor de minimis pentru susţinerea crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa în vederea producerii cărnii de porc, au adus beneficii majore beneficiarilor, inclusiv celor din Giurgiu, și au contribuit la creșterea în ansamblu a agriculturii românești”, a concluzionat deputatul Cristina Dinu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.