Cu cât se scumpesc benzina și motorina
Cu cât se scumpesc benzina și motorina
Ultima Ora Economic Politic Social

Dezastru pentru șoferi! Prețurile combustibililor la pompă explodează

De la începutul anului 2019, carburanții s-au scumpit accelerat, iar motorina a sărit deja pragul de șase lei pe litru la pompă.

Preţul benzinei a crescut cu 17% în tot acest timp, iar economiştii spun că în România, creșterea prețurilor a fost cea mai mare din Uniunea Europeană. Vestea proastă este că saltul preţurilor la carburanţi va duce la scumpiri în lanţ la alimente, facturi ori vacanţe.

De la începutul anului și până în prezent, șoferii au plătit tot mai mult la pompă. Litrul de benzină s-a scumpit cu 84 de bani, adică o creștere de 17%, iar la prețul motorinei s-au adăugat 63 de bani, adică un plusde 12%.

De asemenea, la multe benzinării, şoferii plătesc deja 6 lei pentru un litru de motorină.

Specialiştii spun că deşi au fost majorări de preţuri la carburanţi în toată Europa de la începutul anului, în România preţurile au crescut mai mult.

Toate acestea în condiţiile în care diferenţa de putere de cumpărare este uriaşă. Un român poate cumpăra aproximativ 200 de litri de combustibil cu salariul minim pe economie, ceea ce înseamnă o cantitate de de cinci ori mai mică faţă de un austriac ori german.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.