Ministrul finanțelor Florin Cîțu anunță Dezastrul lăsat de Teodorovici în bugetul țării. Economia țării ân pericol 1
Ultima Ora Breaking News Economic Politic Social

Ministrul finanțelor Florin Cîțu anunță Dezastrul lăsat de Teodorovici în bugetul țării. Economia țării ân pericol

Florin Cîțu, noul ministru al Finanțelor, nu este convins că România se poate încadra în ținta de deficit de 3% pentru acest an, în condițiile în care execuția bugetară la nouă luni a arătat un deficit de 2,66% din PIB.

„Prima prioritate e rectificarea bugetară și a doua este bugetul. Vedem ce este acolo și apoi pot să mă pronunț. Vor fi mai puține ministere și totul va începe de acolo. Ambiția noastră rămâne să rămânem în 3%. Știți, după 9 luni suntem la 2,6%”, a spus Cîțu la venirea la minister.

Noul ministru a mai declarat că rolul ministerului pe care îl conduce este să țină deficitul bugetar sub control și că nu crede că se poate baza pe actualul proiect de buget de la MFP din moment ce acesta este construit pentru 28 de ministere, iar actualul cabinet are 16.

„Bugetul va fi construit pe legile în vigoare astăzi. Va trebui să lucrăm la acest proiect, nu putem porni de la el. 15 decembrie rămâne ținta pentru buget, încerc să mă țin de această dată”, a spus Cîțu.El a mai spus că reorganizarea ANAF este pe lista de priorități.

„Vom vedea dacă schimbăm șeful”, a spus ministrul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.