Deputat PSD, despre bugetul 2019. ”Conține cele mai mari alocări din istorie”
Ultima Ora Economic Politic Social

DEZASTRU ECONOMIC: „Țopăiala fiscală” a găurit bugetul de stat cu 1,5 miliarde euro

Schimbările fiscale frecvente aduc costuri mari pentru bugetul de stat, acuză Consiliul Fiscal. Bugetul de stat a pierdut între 1,5 și două miliarde de lei în ultimii patru ani ca urmare a repetatelor schimbări fiscale în ceea ce privește impozitarea companiilor, se arată într-un studiu realizat de Consiliul Fiscal, scrie realitateafinanciara.net.

Pierderea de venituri bugetare nu a fost compensată de creșterea încasărilor din impozitul pe venitul microîndreprinderilor spre exemplu, sau din impozitul specific din industria HoReCa,

”Odată cu reducerea semnificativă a numărului companiilor plătitoare de impozit pe profit, se poate aprecia că încasările bugetare la nivel agregat au fost afectate negativ, considerând ipoteze prudente, cu sume de ordinul a 1,5-2 mld. lei în ultimii 4 ani. Considerând structura subcapitolelor bugetare, încasările din impozitul pe profit au fost afectate negativ cu circa 2,7-3,3 mld. lei, sumă care nu a putut fi compensată de majorarea încasărilor din impozitul pe venitul microîntreprinderilor evaluată la aproximativ 1,2 mld.lei”, se arată în documentul citat de Curs de guvernare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.