Despre cum PSD vrea să pesediseze și domeniul cultural 1
Ultima Ora Politic

Despre cum PSD vrea să pesediseze și domeniul cultural

”Am citit cu surprindere în presa națională că Directorul general al Filarmonicii „George Enescu”, Andrei Dimitriu, a fost supus unui abuz și anume că după ce a susținut evaluarea anuală în fața unei comisii din Ministerul Culturii, managerul Filarmonicii George Enescu a obținut o notă în urma căreia ar urma să își încheie mandatul. Acest lucru se întâmplă după ce anul 2018 a fost unul prolific pentru instituția pe care o conduce, o dată cu Centenarul Marii Uniri la Ateneul Român fiind sărbătoriți și 150 de ani de la înființarea Filarmonicii. Vestea respingerii proiectului de management a ajuns rapid la urechile oamenilor de cultură, care au semnat în grup o scrisoare deschisă și o petiție adresată ministrului Valer Daniel Breaz, exprimându-și susținerea față de Andrei Dimitriu.

În concluzie, PSD face ce știe mai bine: pesedisează toate instituțiile publice. Singura calitate a celor puși în funcție este să pună în aplicare ideile partidului. Nu contează valoarea oamenilor care vor conduce prodigioasele instituții de cultură, PSD vrea doar să cucerească orice funcție. Și astfel, până și zona culturală va fi ocupată de diverși politruci care nu vor ști să managerieze spre performanță instituțiile din acest domeniu.

Este strigător la cer cum de PSD, prin ministrul Daniel Breaz, s-a gândit să-l schimbe pe Andrei Dimitriu, după ce în ultimul deceniu, progresiv, activitatea bătrânei instituţii a devenit mai animată şi diversificată, readucând Ateneul la starea lui firească de centru radiant de cultură, aşa cum l-au gândit fondatorii săi.

Ministrul Culturii nu este breaz la conducerea instituției, ci doar în schimbarea prin proceduri mișelești de a schimba oameni valoroși din conducerea instituțiilor culturale, cu membri PSD de slabă factură.

Este de neînţeles cum se poate evalua negativ un an managerial de o asemenea anvergură şi consistenţă și consider această situaţie jenantă, care denotă o judecată ce nu are nimic de-a face cu criteriile profesionale.

Politica trebuie să tacă atunci când arta îşi spune cuvântul și, de aceea, solicit ministrului Culturii, Valer-Daniel Breaz, să dispună continuarea proiectelor actualului manager al Filarmonicii „George Enescu”, până la încheierea legală a mandatului actual și să nu altereze funcționarea instituției, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Gigel Știrbu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.