Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa va da socoteală pentru manifestările rasiste din Parlament 1
Ultima Ora Justiție Politic

Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa va da socoteală pentru manifestările rasiste din Parlament

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) a depus o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) prin care cere sancționarea deputatului PSD Nicolae Bacalbașa, au declarat pentru Mediafax.ro surse politice.

Bacalbașa, cunoscut pentru desele sale derapaje, i-a spus la finalul lunii august deputatului USR Stelian Ion că este un „untermensch”, termen nazist pentru „non-arieni”. În cadrul dezbaterilor din Camera Deputaţilor pe tema abrogării Legii recursului compensatoriu, Bacalbaşa a spus că pentru el deputatul USR Stelian Ion reprezintă un „untermensch”, pentru ca mai apoi să adauge că „tot avem un preşedinte german”.

”Nicolae Bacalbașa asociază acest termen sinistru cu calitatea de a fi german în România de azi, sugerând astfel că membrii minorității germane din România, prin simpla apartenență la acest grup etnic, împărtășesc sau, cel puțin, simpatizează cu această monstruoasă teorie rasială”, arată FDGR în sesizarea consultată de Mediafax.ro.

Deputatul Ovidiu Ganţ, din partea grupului minorităţilor, a fost primul care a reacţionat şi a spus despre afirmaţiile lui Bacalbaşa că reprezintă „a o nouă ticăloşie a regimului PSD”.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii