Deputatul PRO România Mircea Banias cere reînființarea Serviciului Maritim 1
Ultima Ora Breaking News Politic Social

Deputatul PRO România Mircea Banias cere reînființarea Serviciului Maritim

Deputatul PRO România Mircea Banias a solicitat miercuri, 30 octombrie, în cadrul ședinței de audiere a ministrului delegat pentru Transporturi, Infrastructură și Comunicații, Lucian Bode, reînființarea Serviciului Maritim.

„România a fost, timp de peste 100 de ani, una dintre marile puteri maritime ale lumii, cu o flotă de peste 300 de nave comerciale și peste 40 de nave de pescuit. Din păcate, după anul 2000, activitatea din acest domeniu a încetinit până la dispariție. În prezent, singurele nave maritime ale statului, Eforie și Mangalia, aparținând CFR Marfă, sunt într-o stare precară și produc pagube financiare companiei de zeci de mii de euro lunar. Este datoria ministrului Transporturilor să schimbe această situație, prin reînființarea Serviciului Maritim”, a declarat deputatul Mircea Banias,pentru newsteam.ro.

În acest sens, reprezentantul PRO România a recomandat înființarea unei companii de stat care să aibă obiectivul construirii unor nave de mare tonaj.

„Avem la dispoziție numeroase șantiere navale pe care le putem folosi pentru asta, în funcție de cerințele pieței regionale și mondiale de shipping. Cele două nave rămase trebuie scoase din gestiunea companiei CFR Marfă și transferate în administrarea Serviciului Maritim, cu alocarea, de la bugetul de stat, a sumelor necesare pentru repararea, retehnologizarea și repunerea acestora în serviciu”, a explicat Mircea Banias. 

Recomandările au fost primite și notate de ministrul delegat pentru portofoliul de resort, care și-a luat angajamentul că, în cel mult două săptămâni după învestire, va veni cu soluții concrete.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.