Anghel Tîlvăr, dat pe mâna procurorilor
Anghel Tîlvăr, dat pe mâna procurorilor
Ultima Ora Politic

Deputatul Angel Tîlvar, consultare pe tema prevenirii și combaterii traficului de persoane

Deputatul Angel Tîlvăr, coordonatorul Grupului pentru combaterea traficului de persoane care funcționează în cadrul Parlamentului României, a avut luni, 18 martie, o primă consultare pe tema prevenirii și combaterii traficului de persoane cu reprezentanți ai societății civile cu activitate în domeniu.

Această discuție se încadrează într-o serie de întâlniri cu reprezentanți ai societății civile, asociații și fundații active în domeniul traficului de persoane și asistenței victimelor. Întâlnirile își propun întreținerea unui schimb constant de informații între Grupul de combatere a traficului de persoane și societatea civilă, în vederea identificării deficiențelor în domeniu și îmbunătățirii legislației și politicilor privind combaterea traficului de persoane.

„Consider că activitatea în domeniul prevenirii și combaterii traficului de persoane trebuie evaluată și îmbunătățită periodic și, în această direcție, Parlamentul României trebuie să rămână în centrul dezbaterii naționale și europene pe această temă. Este nevoie de o mai bună comunicare între organizațiile neguvernamentale cu aceleași preocupări, precum și de o mai mare vizibilitate a activităților pe care le desfășoară și o mai bună informare și conștientizare a populației cu privire la riscurile și implicațiile traficului de persoane”, a concluzionat domnul Angel Tîlvăr.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.