Cătălin Rădulescu, intervenție în cazul lui Florin Busuioc. Cere DEMITERI DE URGENȚĂ
Ultima Ora Sănătate

Cătălin Rădulescu, intervenție în cazul lui Florin Busuioc. Cere DEMITERI DE URGENȚĂ

Cătălin Rădulescu, intervenție în cazul lui Florin Busuioc. Cere DEMITERI DE URGENȚĂ

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, medic de profesie, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că trebuie luate măsuri împotriva șefului secției Cardiologie de la Craiova, ”care face tagma medicală de râs” deoarece nu a putut fi contactat marți seara pentru a-l opera pe actorul Florin Busuioc.

”Noi am depus un jurământ al lui Hipocrate și deontologia profesională te obligă să tratezi orice om, indiferent de cultură, de vârstă, de nație și așa mai departe, la orice oră din zi și din noapte. Faptul că un medic și-a închis telefonul – sper să nu i se fi întâmplat ceva, nu nu aibă o problemă de sănătate sau în familie, dar dacă și-a închis telefonul știind că este și șef de secție nu este permis. Clar trebuie luate măsuri împotriva acestui om”, a declarat pentru MEDIAFAX Cătălin Rădulescu, medic de profesie.

El a adăugat că va face o interpelare către ministrul Sănătății.

”Nu este un mod de a acționa a unui medic. Îmi pare rău că oameni de genul ăsta fac de râs tagma noastră medicală. Sigur că voi face o interpelare către ministrul Sănătății. Este normal să faci și cred că o vor face și alți colegi de-ai mei medici din Parlamentul României, pentru că nu e firesc”, a adăugat Rădulescu.

Doctorul Octavian Istratoaie, șeful secției de Cardiologie de la Craiova, nu a răspuns la telefon seara trecută atunci când a fost căutat pentru a interveni de urgență în cazul infarctului miocardic făcut de Florin Busuioc. Ulterior, au fost chemați de acasă doi medici tineri, Paul Trașcă și doctorul rezident Eugen Țieranu. Cei doi au reușit să-l salveze după ce i-au instalat un stent.

Faptul că doctorul Octavian Istratoaie avea telefonul închis a fost confimat chiar de către Paul Trașcă, unul dintre medicii care au intrat în sala de operație.

Surse medicale spun că situația e mai gravă la spitalul din Craiova și asta pentru că, din cauza unor oameni vechi din sistem, nu își asumă nimeni responsabilitatea dezvoltării secției și acoperirii intervențiilor de o asemenea amploare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.