Deputat PSD, despre bugetul 2019. ”Conține cele mai mari alocări din istorie”
Ultima Ora Politic

Deputat PSD, despre bugetul 2019. ”Conține cele mai mari alocări din istorie”

Majorarea alocațiilor copiilor, o realitate după promulgarea Legii bugetului

Deputatul social-democrat Elena Hărătău a susținut miercuri, 20 martie, o declarație politică în care a arătat următoarele:

“Legea bugetului de stat pentru anul 2019 conține cele mai mari alocări din istorie pentru cele două domenii esențiale dezvoltării României: Educația și Sănătatea. Președintele Klaus Iohannis, care a retrimis Parlamentului acest act normativ vital pentru buna funcționare a țării, doar din încercarea de a bloca România, nu citește corect, și, ca atare, nu vede bine cifrele!

Bugetul învăţământului românesc din acest an este de aproximativ 40 de milioane lei, respectiv o creştere de peste 46% faţă de cel de anul trecut. Klaus Iohannis nu vede!

Pentru Sănătate, majorarea este de circa 12% față de anul trecut. Klaus Iohannis nu vede!

Unităţilor administraţiei publice li se va repartiza, prin aceeași lege a bugetului, o sumă mai mare cu 38% faţă de anul trecut. Klaus Iohannis nu vede!

Klaus Iohannis nu vede că bugetul din acest an asigură majorările pentru salarii și pensii! Sau, mai grav, s-a prefăcut că nu vede!

Bugetul mai prevede bani pentru construirea a 380 de grădiniţe noi, precum şi lucrări complexe de extindere/reabilitare/modernizare/dotare a 5.095 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Klaus Iohannis nu vede!

Bugetul României pentru 2019 este eminamente investițional, pentru dezvoltare și modernizare, în infrastructură, locuri de muncă, agricultură, crearea de noi afaceri! Klaus Iohannis nu vede!

Din nefericire pentru domnia sa, Legea bugetului de stat a fost adoptată din nou, săptămâna trecută, de plenul reunit al Parlamentului exact în forma inițială, votată de majoritatea parlamentară PSD, în data de 15 februarie a.c., deoarece Curtea Constituțională a României a dat aviz de constituționalitate pe acest act normativ!

Fie că domnul Iohannis nu vede bine cu ochelarii pentru citit actuali, fie că trebuie să-și mărească dioptriile, sau să-și cumpere alți ochelari, el a fost nevoit să „înghită” Legea bugetului de stat și să o promulge! Și astfel, s-a încheiat cu bine această șaradă de prost gust, din care au avut de pierdut toți românii!

În ciuda declaraților populiste ale președintelui, care a atacat din nou Guvernul și majoritatea parlamentară, din motive exclusiv electorale, Legea bugetului de stat este un act normativ în vigoare, cu sume consistente pentru investiții și dezvoltarea țării, ce se vor regăsi și în buzunarele fiecărui român, iar creșterea alocațiilor copiilor a devenit o certitudine, urmând ca sumele majorate să se plătească începând cu luna aprilie!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Elena Hărătău.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.