Deputat PNL, ATAC la Guvern. ”Condamn ferm orice amenințare la adresa Independenței Presei
Ultima Ora Politic

Deputat PNL, ATAC la Guvern. ”Condamn ferm orice amenințare la adresa Independenței Presei”

Deputat PNL, ATAC la Guvern. ”Condamn ferm orice amenințare la adresa Independenței Presei”

”Declarația pe care o fac astăzi are un singur scop clar și foarte precis: condamn ferm orice demers al actualei puteri de a încălca sau amenința una din valorile democratice fundamentale și anume INDEPENDENȚA PRESEI.

Domnule Dragnea, dragi colegi din PSD, încetați să vă mai folosiți de instituțiile statului pentru a închide gura presei independente care refuză să vă servească. Presa, domnilor, peste tot în lumea civilizată, e ”câinele de pază al democrației”, nu câinele de companie al unui guvern sau altul.

Ați cerut investigații privind modul de finanțare al anumitor publicații. Mă gândesc la G4Media, Rise Project, Realitatea tv, Hotnews, Press one, Digi24, Epoch Times și multe altele. Apoi, când v-a explodat VALIZA în față, ați somat jurnaliștii de la Rise Project să-și dezvăluie sursele, invocând respectarea regulamentului european privind protecția datelor personale și i-ați amenințat cu o amendă colosală. Doar că, ce să vezi, însăși Comisia Europeană apreciază că amenda pe care platforma de investigație Rise Project ar urma să o primească ar fi ”un abuz de legislație”, un abuz în aplicarea regulamentului privind protecția datelor personale.

Presa a fost și trebuie să rămână un arbitru al cetății. Știu că aveți în ADN-ul vostru politic frauda, că v-ați găsit și arbitri care au putut fi tocmiți, dar vă cer și vă rog să vă opriți din încerarea de a elimina, prin metode murdare, toți acei arbitri onești. Ocupați-vă de treburile țării! Pentru asta sunteți aici. Pentru asta v-au votat oamenii. Ocupați-vă de construcția și reparația drumurilor, de școli, de spitale! Lăsați și presa și justiția să-și îndeplinească menirea!

Știți, în epocă, Balzac spunea că pentru el ”Rusia este o autocrație care se sprijină pe alcool”. Parafrazându-l, eu aș spune că România de azi se îndreaptă spre o autocrație care se sprijină pe abuz, minciună și fraudă.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Pavel Popescu.

Deputat PNL, ATAC la Guvern. ”Condamn ferm orice amenințare la adresa Independenței Presei” 1

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.