Discuții aprinse în APCE. ”Serviciile publice de presă în contextul dezinformării şi propagandei”
Demonizarea instituțiilor de presă trebuie să înceteze, dacă vrem ca democrația să funcționeze
Ultima Ora Politic

Demonizarea instituțiilor de presă trebuie să înceteze, dacă vrem ca democrația să funcționeze

Deputatul PSD de București, Beatrice Tudor, a lansat un apel în spațiul public pentru stoparea campaniei de demonizare a instituțiilor de presă la care politicieni din partidele de Opoziție aleg să se prezinte. Beatrice Tudor arată că este profund greșită reacția anumitor activiști și lideri de opinie pe rețelele sociale, prin care aceștia critică politicienii care decid să participe la emisiunile postului Antena 3, adăugând că cei care întrețin aceste mesaje publice perpetuează o campanie de demonizare a acestei instituții de presă. 

 

“Trebuie să cădem de comun acord că libertatea de exprimare nu este negociabilă într-o democrație. Totodată, trebuie să cădem de acord că libertatea de exprimare aparține în egală măsură și politicienilor, și reprezentanților mass-media, și cetățenilor. În acest context, să critici un om politic pentru că alege să nu boicoteze un post TV și pentru că merge la o emisiune TV în care transmite mesaje politice sau, mai mult, să lansezi și să susții o întreagă campanie publică pentru denigrarea unei instituții media doar pentru că acea instituție împărtășește alte valori decât ale tale, consider că este un gest împotriva respectării principiului libertății de exprimare, garantat de Constituție și de Drepturile Omului”, a declarat Beatrice Tudor. 

 

Deputatul PSD, fost jurnalist de profesie, a mai afirmat că asemenea demersuri îndepărtează societatea românească de democrație și generează diviziuni artificiale în societate.

 

“Prin încercarea de șantaj electoral la care asistăm astăzi în mediul online, nu facem altceva decât să ne îndepărtăm de la democrație, iar cei care propagă asemenea idei nu reușesc altceva decât să genereze tensiuni inutile, gratuite și periculoase în societate”, a mai arătat Beatrice Tudor într-un comunicat remis newsteam.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.