Viorica Dăncilă merge în pelerinaj. Șefa PSD speră să nu fie huiduită la Putna
De senzație. Marea fotografie a lui Dăncilă. S-a făcut de râs
Ultima Ora Politic

Delir: Viorica Dăncilă spune că elitele lumii îi cer sfaturi economice! Vor și ei viață ca în România!

Viorica Dăncilă spune că este una dintre cele mai importante persoane de pe Pământ și că liderii mondiali o laudă și îi cer sfaturi economice. Vor și ei să aibă dezvoltare ca în România!

„Un vorbitor a spus că trebuie reglate decalajele între pensiile și salariile comparativ cucele din alte state europene. De aceea guvernul a pus accent pe creșterea salariilor și pensiilor. PSD este pro- european. Măsurile pe care PSD le ia sunt europene. Ei spun doar la nivel declarativ ‘suntem pro-europeni’, dar în timp ce noi luăm măsuri că din punct de vedere economic și social să fim că statele europene, ei merg în Parlamentul European și critică această țară”, a declarat Viorica Dancila, la întâlnirea cu pensionarii de la Constanța.

„Ei spun că sunt pro-europeni dar vor să taie pensiile și salariile, dacă ajung la guvernare. Ce înseamnă să fii pro-european? Să crezi că statul tău merită să fie tratat precum celelalte, să creezi condiții să nu mai fie nicio diferența între statele vechi și noi”, a mai spus Dancila, citată de Mediafax.

Premierul spune că inclusiv cei care au criticat România au venit ulterior să ceară sfaturi cu privire la măsurile luate.

Criticile la adresa României, din ultimii doi ani, s-au axat în principal pe modificările legilor justiției, fiind acuzată încercarea de încălcare a statului de drept.

„Am fost tratați cu admirație de state terțe (ne.: pe perioada preluării președinției Consiliului UE de către România), admirați de președintele Trump, dar cei care țipă că sunt pro-europeni ne-au atacat din prima clipă. Președintele a spus că nu putem acoperi președinția rotativă a Consiliului UE, alții în PE ne-au criticat. Dar noi am mers mai departe și imaginea României a fost una bună.

Chiar și cei care ne-au criticat la început ne-au cerut sfaturi la finalul mandatului nostru. România este privită cu alți ochi, creșterea economică este apreciată de state vechi, părerea noastră a început  conteze. Vorbeam cu omologi din state membre care mi-au spus: ‘ați reușit să creșteți pensii și salarii’. Am spus că mai avem de făcut pentru militari, mame și copii, pentru noi este importantă latura socială. Oamenii au încredere în noi, iar fapul că împreună facem pași importanți din punct de vedere economic, este cea mai mare mulțumire”, a spus premierul, la Constanța.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.