Cazul Sorina. Judecătorii dau verdictul. Află dacă va părăsi su nu România pentru a ajunge la părinți în SUA
Decizie finală în cazul Sorinei. Ce au hotărât judecătorii
Ultima Ora Politic Social

Declarație de solidaritate cu fetița din Baia de Aramă în Parlamentul României – „Eu sunt Sorina! Noi suntem Sorina

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, a prezentat, de la tribuna Camerei Deputaților, o declarație politică privind cazul fetiței de la Baia de Aramă.

Deputatul Constantin Codreanu a ținut să puncteze: ”Domnule președinte, stimați colegi, în declarația politică de astăzi fac referire la cazul care cutremură România de câteva zile – cazul fetiței  de la Baia de Aramă.

După lipsa de fermitate în cazul copiilor români din afara țării, care au avut de suferit de pe urma deciziilor abuzive ale autorităților din diverse state – cazul Camelia Smicală, despre care am vorbit în repetate rânduri de la această tribună, e exponențial în acest sens – ne trezim cu abuzuri și pe plan intern. Astăzi, declarația politică nu este a mea, este a noastră, a tuturor celor care sunt solidari cu Sorina.

Voi da citire câtorva mesaje dintre cele aproape 4000 primite pe pagina de Facebook din momentul în care am început să vorbesc despre Sorina.

Camelia Chiriac

„Domnilor și doamnelor funcționari ai statului român, vă cerem și vă obligăm în numele constituției României, să ne respectați și să ne apărați drepturile, interesele, securitatea și integritatea fiecărui cetățean român în parte. Funcționari ai statului român, nu vă mai comportați cu cetățenii români ca și o organizație criminală de tip mafiot. Cerem doar să ne respectați ca români!”

Dorina Guță

„Sorina are drepturi, are suflet și iubește! Este un copil care își dorește să locuiască cu sora și prima ei familie! Oare o întreabă și pe ea cineva sau o aude?”

Cami Rațiu

„De ce trebuia distrusă fericirea, armonia, liniștea în care a trăit acel copil? De ce nu au adoptat un copil care și-ar fi dorit asta? Dacă aveți un pic de inimă, eliberați-o pe Sorina și lăsați-o să aleagă unde dorește, cu cine vrea să trăiască! De ce să o băgați într-o familie care are doi copii deja și unde o să fie pe veci stigmatizată! Rușine!”

‪Livia Nyisztor

„‪Sorina te iubim! O țară întreagă te iubeşte şi nu vom lăsa să te ducă nicăieri! Această fărâmă de fetiță trebuie să se întoarcă la familia ei iubitoare! Copiii României nu sunt de vânzare!”

‪Paula Niculaie

‪”Susținere totală pentru Sorina! Să nu plece din țară! Domnul Președinte nu a ieșit să vorbească despre această fetiță! Acum nu are nevoie de voturi? Mai acum o lună, mereu era printre oameni și apărea la TV. Acum, stă pitit! Oare de ce!?”

‪Daniela Costy Munteanu

„‪Sorina este pruncul României, este viitorul nostru. Să nu ne anuleze viitorul! Și așa o mare parte din tineretul României sunt cei numiți Diasporă. Ce țara e asta să ne alunge copiii, viitorul nostru?”

Marius Dumitrescu

„Vrem doar să știm dacă adopția a fost făcută corect, fără șpagă, fără influențe, nepotisme sau pille, iar procuroarea Pițurcă să fie anchetată ca un cetățean de rând. Nedreptăți s-au făcut și se fac, dar nu trebuie sub nicio formă să închidem ochii la modul cum s-a procedat în acest caz. Mandatul de perchiziție stipula să se caute acte, înscrisuri și dovezi care să inculpeze familia Șărămăt, dacă nu existau probe video, astăzi, asistam la arestarea acestora pentru maltratarea unui copil minor, fapte comise de individa Pițurcă, toate acestea se imputau familiei Șărămăt, bineînțeles, în urma examenului la IML. Cer, în calitate de cetățean al României, să se facă dreptate. Dumnezeu să-i ocrotească pe Români!”

Vox Popoli, Vox Dei! Eu sunt Sorina! Noi suntem Sorina! Vă mulțumesc!, a declarat într un comunicat remis newsteam.ro deputatul PMP Constantin Codreanu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.