DECIZIE INCREDIBILĂ. ZECI DE ANGAJAȚI DIN GUVERN AU FOST DAȚI AFARĂ 1
Ultima Ora Exclusiv Politic

DECIZIE INCREDIBILĂ. ZECI DE ANGAJAȚI DIN GUVERN AU FOST DAȚI AFARĂ

DECIZIE INCREDIBILĂ. ZECI DE ANGAJAȚI DIN GUVERN AU FOST DAȚI AFARĂ

În plin an ”CENTENAR”, când România sărbătorește 100 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918, Guvernul a desființat Departamentul Centenar din subordinea Ministerului Culturii, departament care se ocupa cu administrarea și implementarea proiectelor legate de acest eveniment.

Peste 20 de angajați ai acestui departament au primit o decizie din partea Secretariatului general al Ministerului Culturii că miercuri, 7 martie este ultima lor zi de muncă.

”Am fost anunțați de la Secretariatul general că astăzi este ultima zi a noastră de muncă în Departamentul Centenar. Toți colegii mei au rămas surprinși de acestă decizie,mai ales că unele proiecte sunt  în faza de implementare. Toate se vor bloca acum. Sunt bani mulți la mijloc”,ne-a spus unul dintre angajații care au primit trista veste.

MINISTRUL GEORGE IVAȘCU SPUNE CĂ LUCRURILE NU AU MERS BINE

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a participat ieri, 6 martie 2018, la primul Comitet Interministerial dedicat pregătirii Centenarului Marii Uniri, convocat de către Prim-Ministrul României, Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

George Ivașcu a prezentat o analiză a stadiului actual al proiectelor și o evaluare a situației Departamentului Identitate Națională (cu atribuții în organizarea Centenarului Marii Uniri), precum și un Document Programatic privind Strategia aniversării Centenarului, continând conceptul, principiile, temele și tipurile de acțiuni dedicate acestui mare eveniment.

CE SPUNE MINISTRUL

„Activitatea desfășurată până în prezent de acest Departament nu a avut un concept unitar, cu principii, teme, acțiuni bine definite și nici criterii de selecție, obiective coerente sau  reprezentative astfel că, până în prezent, nu se poate definitiva o listă finală a proiectelor finanțabile. În urma acestei analize am putut constata inexistența unei concepții strategice în legătură cu activitatea Departamentului din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în legătură cu celebrarea Centenarului Marii Uniri. De asemenea, la preluarea actualului mandat s-a constat că fundamentarea ideilor și proiectelor propuse nu s-a efectuat pe baza unor fișe tehnice și a unei documentații adecvate, acestea fiind acum solicitate beneficiarilor, tocmai pentru a face posibilă şi legală evaluarea proiectelor şi finanţarea acestora”, a explicat Ministrul Culturii și Identității Naționale.

Mai mult, în urma evaluării efectuate, ministrul George Ivașcu a dispus următoarele:

  • Reorganizarea Departamentului Identitate Națională (cu atribuții în organizarea Centenarului Marii Uniri) în vederea creșterii eficienței, expertizei și profesionalizării activității acestuia.

  • Revocarea din funcție a Secretarului de Stat Paul Claudiu Cotîrleț, coordonator al Departamentului mai sus menționat.

O nouă reuniune a Comitetului interministerial va avea loc în următoarele două săptămâni. Calendarul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri va fi publicat în condiții de maximă transparență, până la finalul acestei luni”, spune Ivașcu.

george ivascu

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.