Trei militari români răniți în urma unei explozii în poligonul Cățelul
Trei militari români răniți în urma unei explozii în poligonul Cățelul
Ultima Ora Justiție Politic

Decizie în CSAT. Peste 3000 de militari români, trimiși în misiuni în afara țării

Consiliul Suprem de Apărare al Țării a aprobat în ședința de marți forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului, în anul 2020. Astfel, 3.385 de militari, civili și polițiști din Armată și MAI vor participa la misiuni.

„În continuarea ședinței, membrii CSAT au analizat și aprobat forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2020. Astfel, Armata României va participa cu un efectiv de 2.376 militari și civili la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, iar Ministerul Afacerilor Interne va participa cu 1.009 militari și polițiști”, arată un comunicat emis, marți, de Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei, elementul de noutate îl reprezintă participarea cu o navă comandant la Grupul nr. 2 al Forțelor NATO Permanente privind Contramăsurile împotriva Minelor Marine care va opera în Marea Neagră și în Marea Egee, în semestrul I din anul 2020 cu 85 de militari.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.