De ce afecțiune să vă feriți pe perioada iernii
De ce afecțiune să vă feriți pe perioada iernii
Sănătate

De ce afecțiune să vă feriți pe perioada iernii

De ce afecțiune să vă feriți pe perioada iernii

De ce afecțiune să vă feriți pe perioada iernii  – în perioada de iarnă şi a sărbătorilor de sfârşit de an, ca urmare a diminuării luminii solare şi încheierii anului, numărul cazurilor de depresie sezonieră este în creştere, potrivit asociaţiei Voz Pro Salud Mental-Ciudad de México.

Acest tip de afecțiune poate afecta orice persoană în această perioadă a anului, a explicat organizaţia neguvernamentală într-un comunicat. Este greșit să presupunem sau să o asociem cu vreo tulburare psihică.

Reducerea luminii solare, care afectează producerea de substanţe ce reglementează starea de spirit şi somnul, este una din pricipalel cause ce declanșează sterile depressive. Un alt factor care poate să provoace această afecţiune, este momentul sărbătorilor, moment de reuniunea cu familia și vechi prieteni.

Unii îşi amintesc în această perioadă de cei dragi pe care i-au pierdut, în timp ce alţii fac un bilanţ al realizărilor sau eşecurilor din decursul anului. Alții, sunt persoane singure care nu au cu cine petrece Crăciunul sau Anul Nou.

Organizaţia mexicană au asigurat că aceste date reprezintă „o provocare” pentru pacienţii cu probleme psihice, deoarece le întrerup rutina cu care sunt obişnuiţi.

De aceea ei recomandă pacienţilor să facă mai multe exerciţii fizice, să stea la soare şi să meargă la medic înainte de aceste zile festive pentru a-şi ajusta medicaţia.

Cel puţin 4,5 milioane de persoane au fost diagnosticate cu depresie sezonieră în Mexic în 2010, Potrivit unui studiu realizat de Institutul de Psihiatrie Ramón de la Fuente Muńiz.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.