Darius Vâlcov, ”creierul” guvernării PSD, are un nou dosar penal, la DIICOT 1
Ultima Ora Justiție Politic Social

Darius Vâlcov, ”creierul” guvernării PSD, are un nou dosar penal, la DIICOT

Darius Vâlcov, condamnat deja în primă instanță la 8 ani de închisoare, este urmărit penal de DIICOT pentru publicarea pe Facebook a protocolului secret încheiat în 2016 între Parchetul General și SRI. Fapta pentru care este anchetat e divulgarea secretului care periclitează siguranța națională.

Potrivit Mediafax, dosarul a fost deschis în urma unei sesizări a SRI. Este vorba de articolul 407 din Codul penal, alineatul 3, „divulgarea, fără drept, a unor documente sau date care constituie informaţii secrete de stat, de către cel care ia cunoştinţă de acestea în afara îndatoririlor de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani”.

Darius Vâlcov a publicat în august 2018 pe pagina sa de Facebook protocolul dintre SRI și Parchetul general la acel moment neexitând o decizie CCR sau a vreunei instanțe de desecretizare a acestor protocoale.

Protocolul publicat de Vâlcov provine de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, unde adjunctă era Adina Florea, care era în același timp și şefa structurii de securitate, adică direct responsabilă cu documentele clasificate.

Între timp, Adina Florea a ajuns procuror adjunct la controversata Secție Specială.

Vâlcov este consilierul premierului și este considerat omul instalat de Dragnea acolo pentru a o ține sub control pe Viorica Dăncilă.

Acum câteva săptămâni, în contextul îndepărtării Ancăi Alexandrescu- numită umbra lui Dragnea- din preajma premierului, au apărut speculații că următorul pe listă ar fi Darius Vâlcov.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins la începutul lunii mai solicitarea DNA de urgentare a procesului lui Darius Vâlcov, așa cum, înainte de sărbători, respinsese și solicitarea de urgentare a procesului lui Liviu Dragnea.

Astfel, Darius Vâlcov, condamnat de prima instanță la opt ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și luare de mită, va avea un nou termen abia la 11 iunie, așa cum stabilise completul de cinci judecători inițial.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.