Propunere de ultim moment pentru Iohannis de la Dăncilă. Ce i-a spus premierul la telefon
Dăncilă, atac la Klaus Iohannis. Sare în apărarea lui Felix Bănilă
Ultima Ora Politic

Dăncilă vrea răzbunare. Îi cere lui Iohannis să plătească, după decizia CCR

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la Bistrița, că președintele Klaus Iohannis trebuie să își asume „cel puțin politic” faptul că întrebarea privind amnistia și grațierea încalcă limitele privind revizuirea Constituției.

Întrebată, vineri, într-o conferință de presă la Bistrița, ce pași va urma după decizia CCR, premierul Viorica Dăncilă a declarat că președintele Klaus Iohannis trebuie să își asume că a greșit când a pus întrebarea privind amnistia și grațierea, la referendum.

„Vom aștepta motivarea CCR pentru a vorbi despre următorii pași pe care trebuie să îi facem. Este clar că președintele Klaus Iohannis trebuie să își asume această decizie, care, iată nu este constituțională. Cred că așa fiecare dintre noi plătim pentru deciziile pe care le luăm, cred că și președintele Klaus Iohannis va plăti politic, cel puțin, pentru această decizie”, a spus Viorica Dăncilă.

CCR a respins inițiativele legislative ale PNL-USR și PSD-ALDE de revizuire a Constituției. Magistrații au decis acest lucru deoarece interzicerea amnistiei și grațierii faptelor de corupție, prevederi în inițiativele legislative depuse, depășește limitele de revizuire a Constituției.

Judecătorii Curții Constituționale au avut, joi, în dezbatere proiectele legislative de modificare a Constituției României și au declarat că prevederile privind interzicerea amnistiei și grațierii persoanelor care au comis fapte de corupție încalcă limitele de revizuire a Legii fundamentale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.