Senazațional: Parlamentarii puterii trec în opoziție!
Ultima Ora Politic

Dăncilă, vizită oficială în Slovacia, la invitația omologului său Peter Pellegrini

 Premierul Viorica Dăncilă va efectua, vineri, o vizită oficială în Slovacia, la invitația omologului său, Peter Pellegrini, informează Guvernul român. Ea va avea discuții cu acesta pentru aprofundarea cooperării bilaterale, europene și regionale.

„Vizita urmărește să contribuie la aprofundarea cooperării dintre cele două state, din perspectivă bilaterală, europeană și regională. Complexă și consistentă, interacțiunea româno-slovacă este construită pe un fundament durabil, reprezentat de afinități de ordin istoric și cultural și interese convergente cu deosebire în plan politic, economic și militar”, a transmis Guvernul, printr-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

Programul șefului Executivului român are două etape, „una în orașul Banská Bystrica, incluzând convorbiri cu șeful executivului slovac, o depunere de coroană în Piața Insurecției Naționale Slovace și una în localitatea Zvolen, la cimitirul militar unde sunt înmormântați peste 10.000 de soldați români, căzuți în luptele pentru eliberarea Cehoslovaciei de sub ocupația nazistă”, completează sursa citată.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.