Dăncilă, întrevedere cu secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe al Sultanatului Oman
Ultima Ora Politic

Dăncilă va trăi cu pensia specială de europarlamentar de 2.700 euro pe lună

Multă lume se întreabă ce va face Viorica Dăncilă după ce va părăsi funcția de premier. Nu trebuie să facă nimic, are viitorul asigurat, scrie newsweek.ro.

Viorica Dăncilă a avut două mandate de europarlamentar. De aceea, Viorica Dăncilă a ridicat, anul trecut, suma de 32.628 de euro de la Parlamentul European. Este vorba de o pensie (indemnizație) de 2.700 de euro pe lună. Viorca va pierde salariul de 2.500 euro pe lună ca premier.

Dăncilă are 15 conturi în care are de la zero la 32.000 de euro.

Guvernul Dăncilă a căzut, azi, în umra unei moțini de cenzură.

Numărul total al parlamentarilor – 464, numărul celor prezenţi – 399, iar număr total  de voturi a fost 245, Numărul de votui anulate 3. 242 de votuumărul de voturi anulate – 3.

Voturi „pentru”, moţiune – 238, voturi „împotrivă” 4.

Astfel Parlamentul a retras încrederea acordată Guvernului.

În conformitate cu Legea de organizare şi funcţionare a Guvernului, Cabinetul Dăncilă va continua să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În această perioadă Guvernul nu poate emite ordonanţe şi nu poate iniţia proiecte de lege.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.