Viorica Dăncilă primește Decisiva în ziua Congresului. Candidatura ei la președinție este o farsă
PSD, eroare la calcule. Sondajul intern cutremură partidul. Marele dușman al lui Dăncilă
Ultima Ora Politic

Dăncilă, spulberată din Parlament. Soarta Guvernului este în aer

UDMR a decis că nu va discuta cu Dăncilă despre susținerea Guvernului. Liderul deputaților UDMR, Atilla Korodi, spune că nu o mai înțelege pe premier în declarații și că sunt hotărți să nu facă pasul de a o susține.

”Efectiv, declarația premierului nu o înțelegem, poate numai din perspectiva conflictului intern din coaliția de guvernare, pentru că nici nu se pune problema ca UDMR, cu majoritatea care la ora actuală încă este stabilă, este formată, să aibă vreo discuție politică, pentru a sprijini Guvernul. Nu, nu vom face acest pas, pentru că decizia noastră a fost fermă. La ora actuală, coaliția de guvernare, chiar dacă sunt conflicte interne, este stabilă și din percepția noastră, nici nu se pune problema destrămării acestei coaliții”, a declarat Attila Korodi pentru RFI.

Totuși, referitor la o eventuală rupere a coaliției PSD-ADLE, parlamentarul UDMR a precizat: ”Dacă ALDE iese de la guvernare, trebuie să vedem PSD pe cine cooptează, dacă poate. Poate un Pro România, altă soluție nu are. Dacă nu, atunci deja contextul politic se schimbă radical, asta înseamnă că PSD pierde majoritatea și analiza pe care trebuie să o facă orice forță politică este cum poate că creioneze o majoritate care este în afara PSD”.

De asemenea, Attila Korodi a precizat că părerea lui este că UDMR nu ar trebui să susțină Guvernul PSD în nicio condiție.

”Poziția mea la ora actuală, personală, pentru că această discuție nu a fost purtată în UDMR: în nici o condiție (…). Decizia noastră a fost fermă și ea a fost luată după mai mulți pași care au fost făcuți de actuala coaliție de guvernare și de PSD, care a demolat și cea mai mică încredere care se putea face și asta se leagă de câteva teme foarte importante și mai ales de problematica Văii Uzului”, a mai declarat Attila Korodi pentru sursa citată.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.