Dăncilă s-a trezit după începerea școlii. Promite reabilitarea a sute de unități de învățământ 1
Dăncilă, mesaj după repatrierea osemintelor Reginei Mamă Elena. ”Un exemplu de dăruire”
Ultima Ora Politic Social

Dăncilă s-a trezit după începerea școlii. Promite reabilitarea a sute de unități de învățământ

Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că în acest an vor fi construite sau reabilitate 468 de unități de învățământ, iar alte 2800 de școli, grădinițe sau licee sunt deja în curs de execuție. Premierul a precizat că investiția vizează peste cinci miliarde de lei din fonduri guvernamentale și europene, conform mediafax.ro

”În acest an școlar vor fi inaugurate 468 de unități de învățământ construite sau modernizate și reabilitate din fonduri publice. Lucrările pentru alte 2800 de grădinițe și școli și licee sunt în curs de execuție. În total este un efort financiar de peste cinci miliarde de lei din fonduri guvernamentale, dar și din fonduri europene. Aceste date arată că în sistemul de învățământ construim, facem progrese pentru a oferi condiții cât mai bune de studiu copiilor și tinerilor. Sistemul de educație are însă nevoie de investiții masive și știu că mai sunt multe de făcut, atât în privința investițiilor cât și a măsurilor care să asigure accesul tuturor copiilor la educație și șanse egale”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Șeful Executivului le-a urat copiilor succes în noul an școlar.

”Doresc mult succes copiilor și tinerilor care astăzi încep noul an școlar. Este un început de drum pentru elevi, dar și pentru părinții care le sunt alături. Ca prim ministru am convingerea că este nevoie de reconsolidarea statutului social al cadrelor didactice atât prin alocarea de resurse bugetare care să le asigure venituri decente, cât și prin finanțarea proiectelor menite să îmbunătățească condițiile în grădinițe, școli, universități”, a completat premierul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.