Klaus Iohannis o face franjuri pe Viorica Dăncilă. A mințit poporul cu pensiile „uriașe”: “Nu doamna premier, nu aţi mărit nimic anticipat”
Ultima Ora Politic

Dăncilă S-A SUPĂRAT pe Klaus Iohannis. ”A venit cu aceste jigniri care nu trebuie făcute ”

Dăncilă S-A SUPĂRAT pe Klaus Iohannis. ”A venit cu aceste jigniri care nu trebuie făcute ”

Viorica Dăncilă afirmă că s-a simţit jignită de Klaus Iohannis, în contextul discuţiilor despre refuzul preşedintelui de a desemna noii miniştri la Dezvoltare şi Transporturi.

„Dacă domnul preşedinte va dori să discutăm despre aceste două numiri, voi avea toată deschiderea să avem această discuție. Dacă nu, nu avem decât alternativa de a aștepta hotărârea CCR. Am văzut că domnul președinte nu vrea să facă nicio numire până la decizia CCR. M-a uimit foarte tare și cred că acest lucru nu mai trebuie să se întâmple, că domnul președinte a venit cu aceste jigniri care nu trebuie făcute de nimeni. Nu numai împotriva primului ministru, ci împotriva oricărei femei. Este o atitudine pe care nu ar trebui să o aibă președintele României. Aceste lucruri nu fac decât să afecteze falia dintre prim-ministru și președinte”, a declarat premierul.

Întrebată la ce jigniri se referă, Dăncilă a răspuns: „În momentul în care spui că ‘femeia aceasta’ sau ‘nu cunoaşte funcţionarea statului’…  Eu nu am folosit astfel de atacuri, indiferent la cine aş face referire.”

„Am discutat cu domnul președinte la telefon, am spus că aștept o motivație pentru refuzul de a numi pe cele două prime propuneri. Eu cred că atunci când refuzi pe cineva trebuie să ai un argument. Eu mă asteptam ca pe baza respectului reciproc și a normalității să am această explicație. Dacă domnul președinte spunea că sunt motive temeinice, luam în calcul schimbarea propunerilor, dar nu am avut nicio explicație nici pentru întârzierea pe care o avem, nici pentru faptul că au fost refuzate primele două propuneri.

Nu vă supărați, dar noi deja am început să preluăm președinția Consiliului UE. Timpul lucrează în defavoarea noastră. Cât să aștept? Noi plecăm cu doi miniștri care vor fi schimbați după preluarea președinției. Avem 257 de dosare pe masa de lucru. Toate discuțiile pe care trebuie să le avem pentru a promova interesele Românei trebuie să le avem înainte de a prelua președinția. Cât să mai stăm? O săptămână, două, trei pentru o nominalizare a unui ministru?”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.