Este oficial. Guvernul Dăncilă nu mai are bani. Pensiile și salariile în pericol. Măsură disperată luată de Teodorovici
Ultima Ora Breaking News Politic Prezidențiale 2019

Dăncilă primește lovitura decisivă din Parlament. Nu mai are scăpare. Trădare națională

Adoptarea Codului Administrativ de către Parlament este văzută ca un act de trădare națională întrucât, prin acest act normativ, limba maghiară, devine dcea de a doua limbă oficială în România.

Deputatul PNL Matei Dobrovie spune că actul normativ, este trădare naținală și a fost adoptat cu încălcarea flagrantă a Constituție, întrucât judecătorii CCR au declarat Codul Administrativ neconstituțional.

”Trădarea de țară în ordonanțe de urgență se măsoară! Guvernul Dăncilă a cedat șantajului UDMR pentru transformarea limbii maghiare în a doua limbă oficială, încălcând Constituția.

După ce Codul Administrativ votat în Parlament a fost declarat neconstituțional de CCR,PSD-ALDE au decis să-l impună prin OUG, pentru a ocoli orice posibilitate de atac. Evident nu există nicio urgență obiectivă care să justifice această decizie, ci pare să fie mai degrabă un troc mizerabil pentru a-și asigura susținerea UDMR în Parlament. Din păcate nu este prima și nu va fi nici ultima dată când PSD recurge la înțelegeri care subminează statul național și unitar.

Am fost unul dintre parlamentarii care au atacat la CCR Codul Administrativ, și din acest motiv. Este aberant să impui ca și în UAT-urile în care cetățenii aparținând minorităților naționale nu au ponderea de peste 20% din numărul locuitorilor, Consiliile să poată dispune să se folosească limba maghiară în administrație. Se lasă loc arbitrarului și înțelegerilor netransparente.

Vești bune pentru bărbații din România. Ar putea avea mai multe zile libere
https://newsteam.ro/

Pe de altă parte, declarațiile Ministrului ungar de Externe Peter Szijjarto sunt lipsite de orice fundament. Nu există niciun pas înapoi, li s-a dat mai mult minorităților decât li s-a luat. NU s-a renunțat la limita anterioară de 20% și nici n-a fost crescută, ci s-a deschis o portiță suplimentară. În schimb, minoritatea română din Ungaria nu se bucură deloc de aceleași drepturi precum cea maghiară din România și este supusă unui proces puternic de asimilare, fără vreun sprijin substanțial din partea statului român. Asta înseamnă politică anti-națională!”, scrie Dobrovie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.