Dăncilă plătește polițe: Omul lui Dragnea la CEDO, eliberat din funcție 1
Ultima Ora Politic

Dăncilă plătește polițe: Omul lui Dragnea la CEDO, eliberat din funcție

Viorel Mocanu a fost eliberat din funcția de agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Premierul Viorica Dancila a semnat decizia. 

DNA a deschis dosar penal după ce presă a arătat că agentul României la CEDO, Viorel Mocanu, face apărări în defavoarea statului român și în favoarea lui Liviu Dragnea în procesul intentat la Strasbourg de fostul lider PSD. Dragnea a solicitat CEDO să constate că i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil în dosarul Referendumul în care a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Hotnews.ro a studiat dosarul de la CEDO și a constatat că agentul României a formulat argumente în defavoarea statul român și în favoarea fostului lider PSD. Această după ce Catrinel Brumar, fostul agent CEDO, a fost schimbat cu Viorel Mocanu, un avocat care i-a reprezentat pe Sorin Oprescu, Rovana Plumb, dar și pe Oana Zăvoranu și Florin Salam.

Printr-o altă decizie a prim-ministrului, Dănuț Alexandru Potor a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.