Dăncilă pierde lupta cu Kovesi. CEDO a respins cererea de amânare a procesului 1
Ultima Ora Justiție Politic

Dăncilă pierde lupta cu Kovesi. CEDO a respins cererea de amânare a procesului

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins cererea guvernului de amânare cu două luni a judecării plângerii depuse de Laura Codruța Kovesi, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Kovesi a atacat în ianuarie 2019 la CEDO decizia de revocare din funcţia de şef al DNA.

Întrebată în cursul zilei de miercuri de reporteri cum comentează cererea guvernului, Kovesi a declarat: ”CEDO a informat ambele părți, procedura de judecată e una de urgență. E aberant să ceri un termen de 2 luni în condițiile în care e o procedură de urgență, cred că e doar o încercare de amânare a procesului din partea guvernului”.

Reamintim că Laura Codruţa Kovesi a atacat la CEDO decizia de revocare din funcţia de şef al DNA, potrivit unui răspuns al Parchetului general pentru G4Media.ro transmis pe data de 8 ianuarie.

Kovesi susține că nu a avut calitatea de parte în conflictul constituțional soluționat la CCR, că instanța constituțională a hotărât revocarea sa, dar că nu a fost citată, nici n-a avut posibilitatea de a se apăra.

Kovesi mai arată că decizia CCR nu a putut fi contestată și că, în consecință, nu i-au fost respectate garanțiile unui proces echitabil.

Pe 9 iulie 2018, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a şefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după ce a fost obligat în acest sens de Curtea Constituţională.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.