Dăncilă mai primește o lovitură înainte de moțiune. Încă 8 parlamentari votează demiterea 1
PSD dă replica: ”Românii au nevoie de continuarea programului nostru de guvernare”
Ultima Ora Politic

Dăncilă mai primește o lovitură înainte de moțiune. Încă 8 parlamentari votează demiterea

Liderul grupului minorităților naționale, Varujan Pambuccian, a declarat, miercuri, că jumătate dintre deputații grupului vor vota în favoarea moțiunii de cenzură.

„Jumătate din membrii grupului vor vota moțiunea de cenzură”, a precizat el pentru Agerpres.

El a menționat că deputații grupului care susțîn moțiunea vor fi prezenți cu siguranță sâmbătă la Parlament, pentru vot.

În urmă cu o luna, pe 2 septembrie, după întâlnirea cu premierul Viorica Dancila, Pambuccian preciza că deputații grupului sunt împărțiți „jumătate – jumătate” în privința votului din Parlament de susținere a Guvernului.

„La noi așa am observat că există de foarte mult timp o împărțire în grup pentru că la noi sunt reprezentate 17 organizații. Practic, suntem 17 partide într-unul și probabil jumătate – jumătate va fi votul. Am avut acum o discuție cu premierul Viorica Dancila (…) și am spus că noi probabil o să votăm jumătate – jumătate că de obicei în ultimul timp”, afirmă el la acea dată.

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis miercuri, în lipsa reprezentanților Opoziției, că dezbaterea și votul moțiunii de cenzură să aibă loc sâmbătă, de la ora 11,00.

Moțiunea intitulată „Că să reconstruim România, Guvernul Dancila trebuie demis de urgență!” va fi citită miercuri, la ora 15,00.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.