Ultima Oră. Dăncilă se pregătește să-i dea decisiva lui Tăriceanu. Vrea să-l dea afară din Guvern
Tăriceanu - Dăncilă
Ultima Ora Politic

Dăncilă mai are câteva ore. Luni se rupe coaliția. Guvernul va pica

Premierul Viorica Dăncilă discută, luni, cu Călin Popescu Tăriceanu dacă ALDE rămâne la guvernare. Ședința de coaliție are loc la ora 10:00. Ulterior, ALDE va decide în ședința de la ora 16:00 dacă face alianță cu Pro România.

Ulterior întrevederii, ALDE se va reuni la Parlament în Biroului Politic Central şi Delegaţiei Permanente Naţionale pentru a decide dacă rămâne la guvernare alături de PSD sau începe o alianță cu Pro România.

Liderul PSD Viorica Dăncilă a declarat, duminică, în Satu Mare, că nu a avut nicio discuție cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu care va vorbi, luni, într-o ședință a coaliției, în care vor fi lămurite mai multe aspecte.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că Guvernul funcționează din inerție și nu vrea să facă parte dintr-un Executiv „impotent”. Liderul ALDE a avut, totodată, discuții cu Pro România pentru a forma o alianță.

ALDE a solicitat PSD să vină cu un nou programd e guvernare și cu o restructurare parlamentară, dar acest lucru a fost respins de Viorica Dăncilă, care a anunțat că va merge pe varianta unei remanieri.

Viorica Dăncilă a mai cerut ALDE să își asume responsabilitatea guvernării și să înțeleagă că un partid nu poate să fie și la putere și în Opoziție.

De asemenea, liderul PSD a afirmat că dacă nu va găsi consens cu ALDE, va căuta sprijin în alte formațiuni politice, inclusiv în UDMR.

Deocamdată oferta PSD a fost respinsă de toate partidele. Ca atare, este foarte posibil ca după ziua de mâine Guvernul Dăncilă să pice deoarece PSD va piede majoritatea parlamentară, relatează mediafax.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.