Dăncilă discuții cu președintele Congresului Mondial Evreiesc. Ce s-a stabilit
Ultima Ora Politic

Dăncilă luată la răspundere pentru protestul din 10 august. Încă o audiere pentru Primul-Ministru

Dăncilă luată la răspundere pentru protestul din 10 august. Încă o audiere pentru Primul-Ministru

După ce procurorii de la Parchetul General o vor audia pe Viorica Dăncilă în legătură cu Protestul Diasporei din 10 august, premierul României nu scapă de probleme. Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat, luni, că PNL a depus o cererea de audiere a premierului în Parlament în legătură cu protestul din 10 august.

„Am depus solicitare din partea grupului partidului de audiere a premierului Vasilica Viorica Dăncilă pentru a da seamă de responsabilităţile subordonaţilor săi din cadrul Guvernului şi Prefecturii, Jandarmeriei şi celorlalte instituţii de forţă, ca urmare a intervenţiei brutale în reprimarea manifestaţiei din 10 august.

De asemenea, am luat decizia de a depune o moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, în care solicităm demiterea ministrului de Interne ca urmare a modului dezastruos în care a comandat forţele de ordine şi ca urmare a faptului că forţele de ordine au încălcat grav legea şi au reprimat cu brutalitate o manifestaţie paşnică în data de 10 august”, a spus Ludovic Orban.

De asemenea, liderul PNL a spus că a cerut constituirea unei comisii de anchetă referitoare la violențele de la protest.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.