Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă rămâne în arest la domiciliu. Acuzată de corupție pe vremea când era la Guvern
Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă rămâne în arest la domiciliu. Acuzată de corupție pe vremea când era la Guvern
Ultima Ora Politic

Dăncilă, lovită crunt din PSD după ruperea de Tăriceanu. Dumitru Buzatu îi dă decisiva

PSD trebuie să intre în opoziție, spune liderul social-democraților vasluieni, Dumitru Buzatu. „Când am majoritate guvernez, când nu am, nu guvernez”, susține acesta.

Șoc: PSD acceptă un Parlament cu 300 de aleși

„În mod normal, în condițiile în care nu mai ai sprijinul unei majorități parlamentare, este clar că un guvern minoritar nu are șanse de a rezista și de a pune în aplicare programul cu care a venit. Vom vedea, făcând o analiză serioasă, ce anume vom face în condițiile în care nicio altă forță politică potențială nu dorește să își asume guvernarea. Este clar că cei din opoziție – PNL, USR – PLUS – au obținut un avantaj nemeritat, pentru că nu ei sunt vinovați de destrămarea unei coaliții care a pus în aplicare un program de guvernare ale cărui multe aspecte economice sunt pozitive. În condițiile în care această majoritate parlamentară nu mai este, va trebui ca noi să intrăm în opoziție. Voi încerca să determin ca în partid să se facă o analiză realistă pentru a găsi o soluție de relansare a PSD. Noi trebuie să ducem către extrem criza politică actuală, când am majoritate guvernez, când nu am, nu guvernez”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dumitru Buzatu.

Potrivit liderului PSD Vaslui, PSD trebuie să dea posibilitatea celor din opoziție „care au obținut acest succes” să formeze Guvernul, să ia măsurile pe care le cred de cuviință pentru a arăta că succesul este meritat sau nemeritat.

„În condițiile în care este creștere economică, veniturile și pensiile au crescut, ni se spune că e rău, atunci veniți voi și introduceți măsuri de austeritate și atunci va fi mai bine”, a adăugat Dunmitru Buzatu.

În opinia sa, calculele care au dus la această decizie a ALDE nu sunt foarte clare, ci ar fi, mai degrabă, „rezultatul unei păcăleli”.

„La un moment dat, o anumită perspectivă pare mai bună decât cea trecută, poate în urma discuțiilor cu Pro România, care avea interes să se destrame această coaliție, probabil că cei de la ALDE au cedat”, a mai spus liderul PSD Vaslui.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.