Dăncilă le-a dat cravate și eșarfe comisarilor europeni. Cum arată acestea
Ultima Ora Politic

Dăncilă le-a dat cravate și eșarfe comisarilor europeni. Cum arată acestea

Dăncilă le-a dat cravate și eșarfe comisarilor europeni. Cum arată acestea

 Mai mulți comisari europeni care au sosit vineri la Guvern purtau cravatele primite joi seara de la Viorica Dăncilă, cu ocazia lansării oficiale a Președinției României la Consiliul UE. Premierul a oferit joi cravate și eșarfe lansate cu ocazia președinției române a Consiliului UE, scrie mediafax.ro

„Este o culoare elegantă și se poate purta. Este unul din cadourile pe care chiar poți să le folosești”, a declarat vineri viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall.

Viceprim-ministrul a susținut că oficialii și-au pus cravatele încă de când aceștia le-au primit.

„Majoritatea bărbaților, aseară (joi-n.r) și-au pus cravatele de comisari. Le-au primit cadou de la doamna prim-ministru. Trebuie să le purtă, e un gest frumos”, a adăugat Birchall.

Cravatele și eșarfele oferite de premier au culoarea bleumarin. Birchall a precizat că sunt „cravate de comisari”.

Vineri, cei patru viceprim-miniștrii care i-au întâmpinat pe comisarii europeni au purtat cravatele și eșarfele oferite joi de premier. De asemenea, și printre comisari existau persoane care au venit la întrevederea de vineri cu cravatele bleumarin.

Colegiul Comisarilor Europeni au ajuns la Palatul Victoria în jurul orei 11:10, unde au fost întâmpinați de viceprim-miniștrii Grațiela Gavrilescu, Viorel Ștefan, Ana Birchall și Eugen Teodorovici. Printre temele care vor fi abordate se numără și migrația, dar și securitatea Uniunii Europene.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.