Dăncilă, întrevedere cu președintele Curții Europene a Drepturilor Omului 1
Dăncilă a găsit soluția pentru a păstra Guvernul. Propune un al premier din partea PSD
Ultima Ora Politic

Dăncilă, întrevedere cu președintele Curții Europene a Drepturilor Omului

Întrevederea premierului Viorica Dăncilă cu președintele Curții Europene a Drepturilor Omului

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă,  l-a primit astăzi, la Palatul Victoria, pe președintele Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO),  Linos-Alexandre Sicilianos, aflat în vizită în România.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre progresele realizate de Curte în vederea eficientizării activității, ca parte a procesului de reformă a instituției, cu accent pe viitorul sistemului Convenției Europene a Drepturilor Omului.

Premierul Viorica Dăncilă a subliniat că autoritățile române participă activ la acest proces de reflecție și reformă cu privire la viitorul sistemului Convenției. De asemenea, prim-ministrul a reiterat încrederea pe care România o are în Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în rolul său de a proteja drepturile și libertățile fundamentale, și a subliniat atașamentul față de valorile Consiliului Europei.

 La rândul său, președintele Curții Europene a Drepturilor Omului a apreciat buna colaborare cu autoritățile române.

La întrevedere au mai participat secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, șeful Cancelariei Prim-ministrului, Costin Mihalache, și agentul guvernamental al României la CEDO, Maya Teodoroiu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.