Dăncilă primește Nucleara de la Bruxelles. Prim-ministrul României acuzat de FalsDăncilă primește Nucleara de la Bruxelles. Prim-ministrul României acuzat de Fals
Dăncilă primește Nucleara de la Bruxelles. Prim-ministrul României acuzat de Fals
Ultima Ora Politic

Dăncilă, întrevedere cu ministrul afacerilor externe din Emiratele Arabe Unite

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, 13 iunie 2019, pe ministrul afacerilor externe și cooperării internaționale din Emiratele Arabe Unite, Șeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan.

În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au realizat o trecere în revistă a stadiului și perspectivelor relațiilor economice și comerciale bilaterale. Astfel, discuțiile au reliefat interesul comun pentru dezvoltarea și consolidarea cooperării bilaterale în ansamblul acesteia, în cadrul oferit de „Declaraţia comună privind stabilirea unui parteneriat economic strategic între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite”.

Premierul Viorica Dăncilă și-a exprimat satisfacția față de parcursul ascendent al relației bilaterale, context în care a evidențiat necesitatea menținerii, pe mai departe, a ritmului contactelor politico-diplomatice la nivel înalt. De asemenea, a subliniat importanța continuării demersurilor pentru identificarea de noi oportunități concrete de amplificare a raporturilor de cooperare în domenii de interes comun, cu accent pe cel al investițiilor.

Dialogul a prilejuit și un schimb de opinii asupra evoluțiilor regionale și internaționale recente, cu accent pe situația politică și de securitate din Orientul Mijlociu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.