Dăncilă în vizită la familiile afectate de inundații. ”Nu au venit banii”
inundatii
Ultima Ora Politic

Dăncilă în vizită la familiile afectate de inundații. ”Nu au venit banii”

Dăncilă în vizită la familiile afectate de inundații. ”Nu au venit banii”

Premierul Viorica Dăncilă spune că va verifica situația familiilor din Covasna care nu au primit ajutoarele de la Guvern în urma inundațiilor din vară. ”Dacă nu au venit banii și s-au încadrat în condiții, cineva trebuie să răspundă”, a spus premierul vineri, în județul Bacău.

Premierul face o vizită în județul Bacău, în zonele afectate de inundațiile din vară pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare.

Întrebată despre situația sinistraților din județul Covasna care nu au primit până acum ajutoare, în urma inundațiilor din vara acestuia an, Viorica Dăncilă a răspuns că dosarele de ajutor sunt făcute de către o comisie de evaluare.

”Voi vedea care e situația și de ce nu au fost alocați banii acolo. La Băcel este o situație puțin mai complicată, acolo trebuia să înceapă și un drum, din august, ține de autoritățile locale și nu poate Guvernul să intervină, dar o să ajung și la Băcel (județul Covasna – n.r.). Oamenii trebuie să se încadreze în anumite condiții. Dacă nu au venit banii și s-au încadrat în condiții cineva trebuie să răspundă”, a spus premierul, conform Mediafax.

La începutul lunii iulie, premierul Viorica Dăncilă a fost în zona Băcel și Lunca Mărcuşului din județul Covasna, pentru a evalua situaţia pe teren în urma inundațiilor puternice de acolo. Ulterior, Guvernul a aprobat alocarea unor ajutoare financiare de urgență pentru mai multe județe, însă banii nu ar fi ajuns până acum la mai mulți sinistrați din județul Covasna.

Premierul Viorica Dăncilă, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Șova, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, și ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, verifică, în județele Bacău și Neamț, stadiul lucrărilor de reabilitare după inundațiile din vară.

Primarul orașului Slănic Moldova, Gheorghe Baciu, a declarat pentru MEDIAFAC că în zonă se reface Drumul Național 12 B, Târgu-Ocna – Slănic, grav afectat de inundații, dar se refac și digurile de apărare. ”Drumurile naționale sunt avansate, peste 70% lucrările sunt gata și Apele Române au început, 10-15%””, a spus primarul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.