Lovitură cruntă pentru Viorica Dăncilă. Marți va fi trădată în Parlament. Plan ascuns al baronilor PSD
PSD explodează de ciudă! Constituția va fi modificată. Sunt vizate alegerile anticipate
Ultima Ora Politic

Dăncilă, în război cu liderii europeni. Îi acuză că vor răul românilor

Locul României este în spațiul Schengen, spune premierul Viorica Dăncilă, întrebată la Alba Iulia despre declarația prim-ministrului olandez Mark Rutte, care a spus la Sibiu că România va putea intra în spațiul Schengen după ce va începe să respecte valorile democrației și ale statului de drept.

„Nu știu ce a declarat premierul Olandei, dar eu pot să vă spun un lucru: că Schengen-ul nu este legat de niciun MCV și nici de alte considerente. Noi îndeplinim criteriile tehnice pentru aderarea la spațiul Schengen încă din 2011, lucru de altfel confirmat de către Comisia Europeană”, a răspuns premierul Viorica Dăncilă, întrebată la Alba Iulia despre declarația prim-ministrului olandez Mark Rutte.

În opinia prim-ministrului român, decizia este doar politică.

„Știm că sunt câteva țări care politic nu sunt de acord cu acest lucru. Eu cred că trebuie să fie o altă abordare: dacă tot vorbim de viitorul Europei, atunci când sunt toate criteriile îndeplinite trebuie ca toate țările, dacă au aceleași obligații, să aibă și aceleași oportunități. Deci locul României este în spațiul Schengen”, a spus Dăncilă.

Citește și : Premierul olandez îi dă peste nas lui Dăncilă. România nu va adera la Spațiul Schengen din cauza Guvernului PSD

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.