Daniel Suciu şi Răzvan Cuc depun jurământul la ora 10.30 pentru învestirea în funcţiile de miniştri
Ultima Ora Justiție Politic

Dăncilă îl scoate nevinovat pe Cuc în scandalul TAROM: Cred că întârzierea avioanelor nu era posibilă

Viorica Dăncilă a declarat că luni va primi primele detalii legate de Corpul de control, pe care l-a trimis atât la TAROM, cât și la Ministerul Transporturilor. Ea a mai spus că a discutat cu Răzvan Cuc și că nu crede că acesta ar fi luat o decizie care să o pună pe ea într-o situație neplăcută.

„Mâine (luni – n.r.) o să am primele detalii legate de Corpul de control, pe care l-am trimis atât la TAROM, cât și la Ministerul Transporturilor. (…) Da, am discutat cu dl. Cuc. A negat toate aceste lucruri legate de avioane, de întârziere, de rămânerea la sol. Nu aș vrea să mă implic, dar eu cred că acest lucru nu se putea. Gândiți-vă că dacă se întârzia zece minute, era vinovat premierul. Nu cred eu că domnul Cuc ar fi luat o decizie care m-ar fi pus pe mine într-o situație neplăcută”, a declarat Viorica Dăncilă.

Fostul director al companiei TAROM, Mădălina Mezei, a declarat miercuri, pentru Mediafax, că hotărârea de a fi demisă a apărut brusc, la o săptămână după ce i s-a decis prelungirea mandatului. Motivul exprimat de Consiliul de Administraţie ar fi lipsa de rapiditate în desfăşurarea proiectelor.

Mezei a confirmat informaţiile potrivit cărora demiterea acesteia a fost cauzată de refuzul reţinerii la sol a aeronavelor care operau cursele interne în ziua votării moţiunii. Fostul director TAROM a confirmat că, joia trecută, când o parte dintre parlamenteri trebuiau să vină din ţară pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-a cerut să reţină aeronavele la sol pentru a împiedica votul.

Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acțiuni de control la Ministerul Transporturilor și la Compania Națională de Transporturi Aeriene Române Tarom S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii