https://newsteam.ro/
Dăncilă a dat anunțul. Închisoare pe viață pentru criminali, violatori și pedofili
Ultima Ora Politic

Dăncilă i-a chemat în ședință. Ce au decis PSD ALDE după crimele de la Caracal

Coaliția de guvernare PSD – ALDE s-a întrunit astăzi, 29 iulie 2019, principala temă de discuție fiind măsurile dispuse de urgență de către Prim-ministru, Viorica Dăncilă, în urma tragediei petrecute la Caracal.

În cadrul întrevederii a fost amintită înființarea grupului de lucru interministerial care are drept scop gândirea unui plan de măsuri pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situații critice, coordonat de Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, domnul Raed Arafat. Comitetul de lucru însărcinat de premier să găsească soluții pentru îmbunătățirea sistemului de urgență 112 și a sistemului de localizare pregătește în aceste zile o analiză și un plan de modificări ale legislației, care se vor face prin Ordonanță de Urgență și convocarea rapidă a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului României, în vederea adoptării acestora.

Un alt subiect aflat pe agenda de lucru a Coaliției PSD-ALDE a fost cel referitor la viitoarea rectificare bugetară la care lucrează Ministerul de Finanțe. Astfel, în urma discuțiilor de astăzi, s-a constatat că sunt asigurate fondurile necesare pentru veniturile populației, referindu-ne aici la salarii și pensii (inclusiv creșterea punctului de pensie de la 1 septembrie). Totodată, viitoarea rectificare bugetară va pune un accent deosebit pe investițiile naționale, dar și pe cele de ordin local, o prioritate majoră a Guvernului, se transmite într-un comunicat remis newsteam.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.