Monica Macovei iese la rupere. O face praf pe Dăncilă
Ultima Ora Politic

Dăncilă FĂCUTĂ PRAF de Monica Macovei. ”Atât a putut. Atât a dus-o capul. A mințit”

Dăncilă FĂCUTĂ PRAF de Monica Macovei. ”Atât a putut. Atât a dus-o capul. A mințit”

După contrele din Parlamentul European cu Viorica Dăncilă, Monica Macovei i-a aplicat o nouă ”corecție” premierului care a acuzat-o de fake news, în direct la Digi 24. Macovei a umilit-o pe fosta sa colegă din PE, spunând că atât ”o duce capul”, referindu-se la atacul premierului la adresa celor care au întocmit rapoartele MCV la adresa României.

În plus, Macovei e de părere că PSD urmărește ”să omoare justiția, să omoare presa independentă, să timoreze magistrații”.

”Rezoluția nu va fi favorabilă, pentru că nu are cum. Toți liderii de grupuri parlamentare au criticat România. L-a jignit pe comisar, a jignit Comisia. Atât a putut, atât a dus-o capul. A întrebat cine a scris MCV. Eu vreau să intrăm în Schengen, dar să rămână MCV. Cine a mai auzit că au fost dosare pentru 3.000 de judecători? De ce nu au fost trecute în rapoartele MCV aceste abuzuri? Pentru că nu au fost!

E lupta penalilor, condamnați, anchetați, împotriva justiției. Vor să omoare justiția, vor să omoare presa independentă, vor să timoreze magistrații. Viorica Dăncilă a mințit, așa cum mint colegii europarlamentari din PSD. Dăncilă a atacat MCV și pe Timmermans, pe toți cei care au vorbit. Discursul Vioricăi Dăncilă e exact discursul lui Viktor Orban, așa mi-au spus niște colegi germani. Să spună poporul dacă o iubește! Să spună oamenii care ies în Piață dacă o iubesc!”, a spus Monica Macovei la Digi 24.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European, că nu a venit la Strasbourg pentru a da socoteală, ci din din respect și prețuire pentru forul european. Șeful Executivului român a solicitat aceeași atitudine față de poporul român.

„Nu am venit să dau socotoleală. Am venit pentru că vă prețuiesc și vă respect. Cer același respect pentru România din partea dumneavastră. Întreb pentru cine vrem să construim? Pentru politicieni, pentru MCV, pentru europeni. Nu, trebuie să facem o justiție corectă pentru cetățeni. Justiția trebuie să fie garanția că legile și drepturile cetățenești sunt respectate, iar cine le încalcă va fi sancționat. În ce fel a vorbit MCV despre încălcarea drepturilor?”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European.

Liderul de la Palatul Victoria le-a cerut însă europenilor să nu ignore abuzurile care s-au petrecut în sistemul judiciar din țara noastră, din cauza protocoalelor secrete cu serviciile.

„Nu am văzut nimic despre protocoalele secrete dintre SRI și instituțiile din justiție. În baza protocoalelor, milioane de români s-au aflat sub monitorizarea SRI. Asta înseamnă că acest mecanism și-a ratat menirea pentru care a fost creat și cer oficial să ni se spună cine a furnizat datele și a făcut rapoartele MCV”, a completat Dăncilă.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii