Alertă națională. Viorica Dăncilă le dă lovitura de grație studenților. Va fi revoltă în România
Dăncilă este în pericol. Sute de mii de români îi cer să plece
Ultima Ora Politic Social

Dăncilă este în pericol. Sute de mii de români îi cer să plece

Organizatorul protestului de sâmbătă, 10 august, Tommy Tomescu, a declarat, vineri, că se așteaptă ca numărul celor care vor veni în Piața Victoriei să fie un sfert de milion. Tomescu mai spune că se vor institui filtre la intrările în Piață, ca să nu se intre cu obiecte contondente.

„Ne așteptăm la un număr de aproximativ un sfert de milion de români în Piața Victoriei, sâmbătă, pe 10 august. Având în vederea amploarea manifestației, ni s-a spus că asistența medicală va fi asigurată de Departamentul pentru Situații de Urgență. Va fi o zi călduroasă și îi rugăm pe toți românii prezenți în Piață să vină cu o sticlă cu apă la ei. Vor fi asigurate și toalete”, a anunțat vneri, în cadrul unei cnferinșe de presă, Tommy Tomescu, organizatorul protestului de sâmbătă din Capitală.

Potrivit acestuia, protestul este autorizat de la ora 17.00 la ora 22.15.

Tommy Tomescu mai spune că se vor institui filtre la toate intrările în Piața Victoriei.

„Vom avea o tolernață zero față de orice fel de violență și față de orice situație de risc de violență. Se vor institui filtre pentru cei care vor intra în perimetrul Pieței Victoria, dorind să oferim un grad maxim de siguranță pentru cei prezenți. Nu se va intra cu obiecte contondente sau cu arme albe (…)

Noi am transmis și vom transmite informații cu privire la persoanele care prezintă risc de violență și au anunțat acțiuni violente, solicitând instituțiilor abilitate să implementeze acțiuni de restricție și de control judiciar”, a mai precizat Tomescu.

Orgnizatorii – Grupul Diaspora Pentru România – spun că au 75 de revendicări, incluzând:

Finalizarea anchetelor şi judecarea violenţelor din 10 august 2018, timpul revoluţiei şi mineriadelor;Implementarea numărului maxim de 300 de parlamentari şi a proporţionalităţii acestora;Implementarea punctului 8 de la Timişoara într-o formă legală şi actualizată;Reinstituirea libertăţii de exprimare prin modificarea legii adunărilor publice ce permite în acest moment abuzul autorităţilor;Centrele Comunitare Româneşti din diaspora;Modul de desfăşurare a alegerilor, repatrierea, traficul transfrontalier în scopul exploatării sexuale şi discriminarea copiilor români din Austria;Demararea anchetei privind actele false şi infracţiunile membrilor Consiliului Românilor de Pretutindeni.Mitingul are loc la un an distanţă faţă de manifestările violente din Piaţa Victoriei. Atunci, forţele de ordine au fost acuzate că au intervenit abuziv, fiind deschis ulterior un doar penal care vizează aceste fapte. Totodată, procurorii anchetează şi modul în care au reacţionat protestatarii, unii fiind acuzaţi de ultraj.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.