150 de medici s-au întors anul trecut în ţară. De trei ori mai mulţi au anunţat că pleacă
E dezastru. Nu avem medici. Oferte incredibile pentru a atrage personal
Ultima Ora Sănătate

Dăncilă e în corzi. Scrisoare bombă. Un medic va intra în greva foamei

Medicul anunță că va intra în greva foamei în fața Ministerului Sănătății începând de mâine, 18 septembrie, și „până la rezolvarea revendicărilor”, scrie evz.ro

Mihaela Cuțui Pardoș, medic stomatolog din Timișoara și avertizor de integritate, anunță că va intra în greva foamei în fața Ministerului Sănătății începând de mâine, 18 septembrie, și „până la rezolvarea revendicărilor”. Motivul: „încălcări grave ale legii de către actuala conducere a Colegiului Medicilor Stomatologi România, modificărilor legislative nestatutare și ilegale care au dus la restrângerea drepturilor medicilor practicieni în scopul centralizării puterii în mâna unui grup de persoane care au confiscat acest Colegiu condus de președinta Ionescu Ecaterina”. Mihaela Cuțui spune că a „epuizat toate căile de atac și de informare către autoritățile statului român”.

Ea și-a anunțat intenția de a  intra în greva foamei printr-o scrisoare deschisă publicată marți dimineață.

Redăm conținutul scrisorii deschise:

„Stimați colegi,Datorită încălcărilor grave ale legii de către actuala conducere a Colegiului Medicilor Stomatologi România, datorita modificărilor legislative nestatutare și ilegale care au dus la restrângerea drepturilor medicilor practicieni în scopul centralizării puterii în mâna unui grup de persoane care au confiscat acest Colegiu condus de președinta Ionescu Ecaterina și epuizand toate căile de atac și de informare către autoritățile statului român, vă anunț că începând cu data de 18.09.2919 (miercuri) voi intra în greva foamei în fața Ministerului Sănătății până la rezolvarea revendicărilor.

Dr. Mihaela Cuțui

Avertizor de integritate public

Către

Prim ministru României

D-na Viorica Dăncilă

Către Ministerul Sănătății

Secretariatul general al Ministerului Sănătății

În atenția d-nei ministru Sorina Pintea

Către Secretariatul general al Ministerului Sănătății

Către Colegiile teritoriale ale medicilor stomatologi

Subsemnata Dr. Mihaela Cuțui, medic stomatolog cu practică publică în județul Timiș, membră în Adunarea Generală Teritorială a Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș, membră în Consiliul Teritorial al Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș, membră în Comisia legislativă a Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș, în calitate de avertizor de integritate public prin prezenta fac cunoscut faptul că începând cu data de 18.09.2019 voi intra în greva foamei în fața Ministerului Sănătății și cer ajutorul autorității de stat în rezolvarea revendicărilor conform articolului 510;552;553 din L95/2006 titlul XIII datorită gravelor încălcări ale legii de la nivelul Colegiului Medicilor Stomatologi România!

Am făcut cunoscut de-a lungul a peste 1 an si jumătate toate încălcările repetate ale legii precum și modificarea unor regulamente interioare care care încalcă legile de referință (L95/2006, Constituția României) în Colegiului Medicilor Stomatologi din România, modificări care au dus la restrângerea drepturilor medicilor practicieni și la centralizarea conducerii acestui Colegiu în mâinile unui grup de persoane care s-a făcut stăpân pe acest Colegiu.

Toate aceste aspecte sub privirea Ministerului Sănătății.

Am sesizat fapte grave și am prezentat date concrete cu dovezi.

La această oră situația a devenit explozivă. Acest grup constituit în cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi România sub conducerea președintei dr. Ecaterina Ionescu, speculând lipsa de reacție în spiritul legii a Ministerului Sănătății comite abuzuri peste abuzuri încercând prin hărțuire și teroare să intimideze pe cei care am dezvăluit public aceste încălcări ale legii”, scrie doctorița.

Ea lansează o mulțime de acuzații, inclusiv penale, la adresa conducerii Colegiului Medicilor Stomatologi România și a președintei Ionescu Ecaterina.

„Fiind pierdută orice șansă de a se remedia lucrurile din interiorul Colegiului Medicilor Stomatologi România, sunt nevoită ca în calitate de avertizor de integritate public să fac acest demers către Ministerul Sănătății și să solicit de urgență sa se aplice art.552 și art.553 pentru a se readuce toate regulamentele interioare în conformitate cu L95/2006, cu Constituția României, cu drepturile omului precum și pedepsirea celor care se fac vinovați de aceste premeditari care s-au soldat cu încălcarea legii”, mai scrie Mihaela Cuțui Pardoș.

Ea cere „demisia sau demiterea dr. Ionescu Ecaterina din funcția de președintă din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi România” și diverse modificări legislative.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.