FOTO. Ei sunt parlamentarii PSD care au trădat-o pe Dăncilă. Votează Moțiunea. Guvernul va fi Demis
Ultima Ora Politic

Dăncilă e bombardată din toate părțile. Propunerea pentru comisar european e făcută ”în bătaie de joc”

Prezidențiabilul Cătălin Ivan a declarat, joi, la RFI, că Dan Nica este o propunere sinistră pentru funcția de comisar european, făcută de PSD în bătaie de joc, pentru a face România de râs cinci ani la Bruxelles. El a adăugat că România ar trebui să vină cu un specialist în Comisia Europeană.

„E o propunere sinistră, în bătaie de joc, doar ca să ne facă de râs cinci ani de zile la Bruxelles”, a spus Cătălin Ivan, la RFI, întrebat despre nominalizarea lui Dan Nica pentru funcția de comisar european din partea României.

Fostul europarlamentar și în prezent candidat la prezidențiale din partea Partidului Alternativa pentru Demnitatea Națională, susține că România ar trebui să vină în Comisia Europeană cu un specialist, deoarece are mulți oameni bine pregătiți.

„Dincolo de problemele pe care le are în spate, pe care nu și le-a rezolvat încă, nu este ceea ce ar trebui să fie un comisar european. România are foarte mulți specialiști, foarte buni, foarte bine pregătiți, oameni care să poată să reprezinte cu cinste România și să facă parte dintr-un Executiv european”, a subliniat Ivan.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat, marți, după ședința Comitetului Executiv, că Dan Nica rămâne propunerea pentru funcția de comisar european, iar dacă se cere, social democrații au și o propunere de rezervă, o femeie, respectiv pe Gabriela Ciot.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european. Comisia a trimis o scrisoare cãtre președintele PE.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.