Dăncilă discuții cu președintele Congresului Mondial Evreiesc. Ce s-a stabilit
Ultima Ora Politic

Dăncilă, DISCUȚII APRINSE cu cancelarul Austriei despre cadrul financiar

Dăncilă, DISCUȚII APRINSE cu cancelarul Austriei despre cadrul financiar

Viorica Dăncila a avut, vineri,o intâlnire cu Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, premierul menționând că s-au discutat mai multe subiecte, printre care terorismul si migratia, mentionând că sunt opinii divergente pe anumite aspecte.

„Am discutat despre cadrul finananciar multianul. Chiar daca exista opinii divergente pe anumite aspecte, se impune o cooperare stransa intre România si Austria. Am discutat teme legate de migratie si terorism, care stim ca asteapta un raspuns nu numai de la Romania si Austria, ci de la toate statele UE. Stiu ca suntem foarte divizati la nivel european, e greu sa gasesti o solutie pentru statele cu situatii diferite. Trecem de la o Europa protejata, asa cum spune motto-ul Austriei, la o Europa in care coeziunea e vazuta ca o valoare comuna. Avem nevoie de o apropiere a dezvoltarii regiunilor”, a declarat Viorica Dancila la Guvern.

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a sugerat vineri, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că firmele străine și-ar putea strânge lucrurile și ar putea pleca din România ca urmare a măsurilor fiscale anunțate de guvern, ceea ce va duce la pierderea unor locuri de muncă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.