REACȚIA Comisiei Europene la DISCURUL lui Dăncilă din Parlamentul European. ”Statul de drept nu poate fi DILUAT”
Ultima Ora Politic

Dăncilă, CONTRAZISĂ din PE. Nu sunt pregătiți de Președinția Consiliului UE

Dăncilă, CONTRAZISĂ din PE. Nu sunt pregătiți de Președinția Consiliului UE

Europarlamentarul Cristian Preda acuză Guvernul Dăncilă că nu a trimis reprezentanții la discuții înainte de preluarea președinției Consiliului UE. Este prima oară când o țară care urmează să preia această Președinție nu și-a trimis oamenii.

„Aflu că Dăncilă e la Bruxelles pentru a pregăti președinția Consiliului UE. Haideți să vă spun cum se vede președinția română de la „firul ierbii”, adică din PE, una dintre instituțiile cu care Consiliul UE va trebui să lucreze. De obicei, guvernul care asigură președinția Consiliului UE își trimite cu jumătate de an sau chiar cu un an înainte miniștrii în PE, ca să discute cu deputații. Vă dau un exemplu foarte concret: sunt coordonatorul (combinație de whip și purtător de cuvânt al) grupului PPE pentru politica externă. Am primit în biroul meu miniștrii de externe ai guvernelor care pregăteau președinția și cu un an înainte, pentru a vorbi despre prioritățile grupului, despre crizele în curs, despre agenda potențială etc. Nu sunt vizite de curtoazie, ci contacte care permit informarea și consultarea. Și statele mai noi, și cele mai vechi au făcut același lucru. E bine, guvernul român e primul de când sunt eu în PE care nu a trimis nici măcar un semn către deputați. Am întrebat și alți colegi din grupul meu, dar și din alte grupuri dacă au văzut picior de ministru sau secretar de stat din guvernul Dăncilă. Nimeni nu a avut această mare onoare. O întreb direct pe marioneta agramată de ce nu a trimis pe nimeni în PE până în acest moment, când mai sunt 8 zile și PE intră în vacanță? Nici măcar asta n-a înțeles în cei 9 ani cât a fost membră a forului legislativ european?”, a scris europarlamentarul pe Facebook.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii