CADOU INEDIT PRIMIT DE PREMIERUL DĂNCILĂ LA ALBA IULIA. CE VA FACE CU EL
Ultima Ora Politic

Dăncilă chemată a 3 a oară la ”Ora premierului”. Prim-ministrul fuge de explicații

Dăncilă chemată a 3 a oară la ”Ora premierului”. Prim-ministrul fuge de explicații

Liberalii au solicitat pentru a treia oară prezenţa premierului Viorica Dăncilă la ”Ora premierului”, a anunţat miercuri liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

„Astăzi (miercuri – n.r.) s-a întâmplat un alt lucru abuziv, respingerea solicitării noastre de a veni doamna Viorica Dăncilă, de data aceasta la începutul lunii octombrie, pentru că ieri (marţi – n.r.) au respins audierea primului ministru la începutul lunii septembrie. Am vrut să le demonstrăm că de fapt mint şi sunt ipocriţi. Am depus o nouă solicitare şi în octombrie am vrut să o chemăm pe doamna Dăncilă să răspundă şi dumneaei, sub incidenţa legii răspunderii ministeriale, în plenul Camerei Deputaţilor. Au respins această solicitare şi le facem o surpriză: am redepus o solicitare de a o audia pe doamna Dăncilă, de data aceasta tot la începutul lunii octombrie, însă pe teme economice, pentru a răspunde doamna Dăncilă cum a reuşit să arunce România într-o degringoladă economică, să provoace un haos fiscal şi să gestioneze atât de defectuos atâtea instituţii din statul român. Aşadar, sperăm că PSD de data aceasta nu va mai putea fugi de răspundere şi va permite majorităţii PSD-ALDE să o lase pe Viorica Dăncilă la începutul lunii octombrie să vină în Camera Deputaţilor şi să răspundă la aceste întrebări”, a declarat Raluca Turcan la Parlament.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, pentru a doua oară, solicitarea liberalilor ca premierul Viorica Dăncilă să fie invitată în plen la Ora Guvernului pe tema protestelor din 10 august.

Secretarul Camerei Deputaţilor, Georgian Pop, a precizat că decizia a fost luată după ce vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a explicat că premierul nu poate veni să vorbească pe o temă asupra căreia există o anchetă la Parchet.

„A explicat domnul Eugen Nicolicea motivul: e ancheta de la Parchetul General (…) şi creăm o situaţie foarte complicată juridic”, a spus Pop.

Grupul parlamentar liberal a solicitat pentru a doua oară ca premierul Viorica Dăncilă să vină la ”Ora Guvernului” pe tema: „Acţiunile de reprimare a protestului paşnic antiguvernamantal desfăşurat în Bucureşti, Piaţa Victoriei, în data de 10 august”.

Prima solicitare a fost depusă luni, în prima zi a sesiunii parlamentare, iar Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a respins-o pe motiv că nu respectă regulamentul.

„S-a respins pentru că cererea se referea la chemarea doamnei prim-ministru în prima zi a sesiunii parlamentare din septembrie-decembrie. Nu puteai să-i ceri premierului să vină peste o oră şi eventual după ce s-a terminat şedinţa plenului Camerei Deputaţilor. Şi s-a discutat să fie conform regulamentului, care spune că o dată pe lună, în fiecare zi de luni a lunii respective, este ‘Ora premierului’, care poate fi folosită la cererea premierului sau a unui grup. Pur şi simplu pe regulament”, a explicat luni preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.