Dăncilă cere modificarea legislației penale. Ce pedepse cere premierul 1
Alianța care va trimite PSD în istorie. Dăncilă și baronii loviți din plin
Ultima Ora Justiție Politic

Dăncilă cere modificarea legislației penale. Ce pedepse cere premierul

 Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut joi ministrului Justiției Ana Birchall să vină cu propuneri pentru modificarea legislației, astfel încât răpirea să fie mai bine definită, iar pentru cazurile grave să fie interzisă eliberarea condiționată.

„La Ministerul Justitiei a fost demarata o analiză a legislației penale în cazul infracțiunilor grave și foarte grave. Va fi realizat un pachet cu propuneri de modificare și completare a legislației privind mai multe aspecte. Interzicearea posibilității de eliberare condițioanată pentru infracțiuni grave și foarte grave, definirea mai clară a faptei de răpire, fenomen pe care-l constatăm din ce în ce mai des în ultimii ani față de persoane vulnerabile și stabilirea prin lege a unor limite de pedeapsă mai mari” a declarat Viorica Dăncilă.

Aceasta a cerut ministrului Justiției să vină cu propuneri de modificare a legii cât mai repede.

„Solicit ministrului justiției să finalizeze analiza de urgență ca să formuleze propuenri de modificare a legislației. Vom lua toate măsurile pentru funcționarea corectă a instituțiilor răspunzătoare pentru siguranța cetățeanului”, a mai spus premierul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.