Viorica Dăncilă primește Decisiva în ziua Congresului. Candidatura ei la președinție este o farsă
PSD, eroare la calcule. Sondajul intern cutremură partidul. Marele dușman al lui Dăncilă
Ultima Ora Politic

Dăncilă cere ajutorul ALDE și Pro România pentru Cotroceni. Este, însă, prea târziu: nu va ajunge în turul 2

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, ar urma să aibă, luni, o discuţie cu Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta pentru a încerca să formeze o coaliţie pentru susţinerea candidatului PSD la alegerile prezidenţiale. Liderul PSD a anunţat că discuţia trebuie să aibă loc înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD, de marţi, când ar urma să fie anunţat candidatul formaţiunii pentru alegerile din toamnă. Este, însă, prea târziu pentru Viorica Dăncilă: nu va ajunge în turul 2 la prezidențiale. Cineva i-a tăiat fața.

Potrivit sondajului intern comandat de PSD, pentru prima oară după ’90, Partidul Social Democrat nu va intra în turul doi la algerile prezidențiale din 2019. Astfel, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu şi Mihai Fifor au obţinut procente cât marja de eroare (3%). Eugen Teodorovici abia a atins 5%, în timp ce Viorica Dăncilă se situează între 9-11%, susţin surse din conducerea PSD citate de Adevărul. Gabriela Firea a fost măsurată doar la capitolul încredere, nu ca prezidenţiabil.

Surpriza sondajului este că prezidenţiabilul PSD, oricare ar fi el, nu prinde turul doi, fapt similar cu un dezastru electoral pentru partidul care, după ’90, la fiecare scrutin prezidențial a avut reprezentant în turul doi.

Potrivit sondajului PSD, Klaus Iohannis pleacă favorit pentru un nou mandat, iar în turul doi s-ar bate cu candidatul USR-PLUS, care este, în acest moment, Dan Barna. Diferenţa dintre Iohannis şi Barna este de 7 procente în favoarea lui Iohannis. Practic, Barna a scos din cursă, deja, candidatul coaliției de guvernământ la alegerile prezidențiale din toamnă.

Ca atare, Viorica Dăncilă va trebui să-și dea demisia la finele acestui an, așa cum a promis, în urma pierderii turul doi pentru Cotroceni.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.