Senazațional: Parlamentarii puterii trec în opoziție!
Ultima Ora Politic

Dăncilă ceartă protestatarii. ”Nu așa se face. Este de neacceptat pentru mine”

Premierul României, Viorica Dăncilă, susține că nu prin violență sau jigniri avansează societatea, ci prin dialog și conses. În prima declarație după protestele generate în urma publicării OUG pe legile justiției premierul spune că important este ca la final „să luăm o decizie care să fie corectă, nu decizie impusă de o parte sau alta”.

„Am înțeles că sunt asociații care vor să vină la discuții, unii care nu vor să vină. Eu am văzut că au fost proteste. Au fost nu legate numai de justiție. În altă ordine de idei am primit numeroase mesaje care susțin ordonanța. Deci lucrurile sunt împărțite. Sunt o parte care o susțin și o parte care nu o susțin. Fiecare are dreptul să-și spună părerea.

Oportunitatea unei astfel de decizii o decide premierul, dar o decide la propunerea ministrului de resort. Aprecierea este la nivelul întregului guvern. Am considerat că nu violența sau jignirile sunt lucrurile care vor schimba țara în bine. Am văzut la Ministerul Justiției cum s-au manifestat unele persoane. Nu cred că prin agresearea presei societatea duce la respectarea democrației. Cred că ar trebui o solidaritate a presei, în special după ce am văzut seara trecută la protest. Pentru mine este de neacceptat.

Cred că deja am dat mesajul pentru cetățenii nemulțumiți. E imporant ca azi să-i ascultăm pe toți. La final să luăm o decizie care să fie corectă, nu decizie impusă de o parte sau alta”, a declarat Viorica Dăncilă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.